Brooks Koepka har ett imponerande majorfacit på gång i år. Foto: Getty Images

U.S. Open

Koepka trivs i tourkaoset och siktar på tvåsiffrigt

Senaste majorvinnaren bryr sig inte mycket om nya avtalet mellan tourerna. Men ju mer kaotiskt det blir runt honom, desto bättre golf spelar han.

Text: Olof Åsgård • 2023-06-14 Uppdaterad 2023-06-14

Brooks Koepka kom tvåa bakom Rahm i The Masters. En månad senare vann han PGA Championship, hans tredje seger i den majortävlingen och femte totalt i karriären. 

Nu är han en av favoriterna till att vinna veckans U.S. Open på Los Angeles CC. Det skulle i så fall bli hans tredje seger i U.S. Open. 

Det är målet. Och att vinna majors är fortfarande det enda han bryr sig om.

– Man vet hur många Jack har vunnit, hur många Tiger vunnit, hur många Arnold Palmer vann, hur många Player, Watson, alla dessa legendarer. Men jag har aldrig vetat hur många PGA Tour-tävlingar de vunnit. Det handlar om majors. I basket handlar det om antal mästerskap, inte hur många matcher du vunnit. Och det är likadant i alla sporter, säger Brooks Koepka inför veckans major. 

Han står på fem och skulle komma upp på samma nivå som sir Nick Faldo, Phil Mickelson och Lee Trevino om Koepka vinner sin sjätte. Amerikanen vill mer än så.
– Tvåsiffrigt är vad jag siktar på. Och jag tror inte att det är kört. Jag har format mitt spel för dessa tävlingar, jag är bara 33 och har fortfarande lite tid på mig. Jag behöver bara hålla mig skadefri och fortsätta på samma sätt.

Förra veckan kom nyheten om att PGA Tour, DP World och PIF (som bland annat finansierar LIV Golf) slutit ett samarbetsavtal. Exakt vad det kommer innebära är ännu oklart men det gör bland annat att alla pågående rättsprocesser läggs ner och att spelare som stängts av efter att ha gått över till LIV, förmodligen kommer kunna komma tillbaka till PGA Tour och DP World Tour på sikt.

LIV-spelaren Brooks Koepka, precis som alla andra, visste ingenting om vad som skulle hända och nåddes av nyheten när han åt frukost på hemmaklubben i Florida. På andra sidan rangen stod Rickie Fowler och Justin Thomas. De visste inte heller någonting, uppger Koepka. 

Diskussionerna och reaktionerna som följde bryr sig inte Koepka om. 
– Det spelar ingen roll för mig. Ju mer kaotiskt saker blir, desto lättare blir det för mig. Allt börjar sakta ner och jag kan fokusera på allt jag behöver fokusera på, medan alla andra hanterar distraktioner och är oroliga för andra saker. Det är förmodligen en av anledningarna till att jag har spelat bra i majors (i år), säger Koepka.  


Text: Olof Åsgård • 2023-06-14
TournyttBrooks KoepkaLos Angeles CCNyheterTournyttU.S. OpenUS OpenUSGA
Rulla till toppen