Linn Grant tackar Pajaree Anannarukarn för en god match i semifinalen av Bank of Hope LPGA Match Play // Foto: Getty Images

Grant delad trea – föll mot blivande segraren

Grant: "Ser fram mot kommande veckor"

Text: Svensk Golf • 2023-05-29 Uppdaterad 2023-05-29

Det blev en delad tredjeplats för Linn Grant i hennes första tävling för året på LPGA i USA, Bank of Hope LPGA Match Play. Trots storspel i semifinalen mot thailändskan Pajaree Anannarukarn förlorade Grant på det 17:e hålet med 3/1.

– Jag inledde veckan utan sådär värst mycket självförtroende och jag lämnar den här tävlingen med klart bättre känsla, så jag ser fram mot kommande veckor och resten av året, förklarade Grant efter förlusten.

Här nedanför kan ni se ett sammandrag av matchen.

Grant och Anannarukarn bjöd på högklassig golf i semifinalen. Grant var fem under par efter nio hål men var ändå bara all square i det skedet. Svenskan gjorde sedan tre bogeys på fyra hål och kunde sedan inte komma tillbaks. Hon förlängde visserligen matchen efter en birdie på det 16:e hålet. Men på det 17:e hålet fick hon ett svårt halvpluggat läge i greenbunkern och slaget blev för långt. Matchen var över.

– Det känns som att jag strulade till det lite sista nio men hon spelade stabilt och bra. Jag gjorde vad jag kunde och tycker verkligen att mitt spel har förbättrats ju längre veckan gick.

I finalen vann sedan Anannarukarn över japanskan Ayaka Furue med 3/1 efter att återigen ha avgjort på det 17:e hålet. Segerna var Anannarukarns andra på LPGA, hon vann också ISPS Handa World Invitational 2021.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Svensk Golf • 2023-05-29
TournyttAyaka FurueBank of Hope LPGA Match PlayLinn GrantLPGA TourPajaree AnannarukarnTournytt
Rulla till toppen