Rory McIlroy och Brooks Koepka är träningskompisar och spelade in tillsammans på Augusta National under tisdagen // Foto: Getty Images

The Masters

McIlroy: ”Är okej att vara kompis med Brooks och DJ”

Masters är viktigare än konflikten mellan PGA Tour och LIV Golf.

Text: Martin Strömberg • 2023-04-05 Uppdaterad 2023-04-05

Nordirländaren Rory McIlroy är en av de största favoriterna inför The Masters, den enda major som han saknar på listan över segrar. McIlroy har också varit en av PGA Tours starkaste röster under den senaste tidens diskussioner om LIV Golf Invitational Series och konkurrensen mellan tourerna. Det hindrar inte att nordirländaren under tisdagen spelade in nio hål med Brooks Koepka på Augusta National.

– Vi brukar träna ihop en del hemma och ju mer man träffar en människa desto mer avslappnad blir man. Det är en komplex situation med olika variabler men det är okej att vara kompis med Brooks och DJ och inte lika mycket med andra spelare som lämnat för LIV. Det handlar mer om interna personliga relationer, förklarade McIlroy.

Nordirländaren skrev och gratulerade Koepka efter segern på LIV Golf i Orlando förra veckan varpå Koepka svarade med ett erbjudande att spela en träningsrond inför Masters.

– Det är inget konstigt, bara två kompisar som vill spela ihop. Jag ville spela med Rory och jämföra mitt spel med hans, jag vet att han har spelat bra senaste tiden och det är bra för mig, och dessutom är det kul att spela med honom för första gången på länge, sa Koepka efteråt.

McIlroy vill också hellre lyfta fram Masters som tävling hellre än att diskutera LIV Golf just den här veckan.

– Den här tävlingen och alla majors är större än bruset från den diskussionen och det är så det borde vara, sa McIlroy.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-04-05
TournyttAugusta NationalBrooks KoepkaDustin JohnsonThe Masters
Scroll to Top