Linus Lilliedahl kommer att inleda sista ronden i Buenos Aires tre slag bakom ledande Zack Fischer // Foto: Getty Images

Lilliedahl tvåa inför sista ronden

Kan bli den första svenska segraren i klassiska tävlingen.

Text: Martin Strömberg • 2022-12-04 Uppdaterad 2022-12-04

Under två ronder av säsongspremiären på PGA Tour Latinoamérica i Argentina ledde svenske Linus Lilliedahl. Men trots fortsatt säkert spel tappade Liliedahl ledningen under lördagen då amerikanen Zack Fischer slank förbi efter en 67-rond. Inför sista ronden är Lilliedahl ensam tvåa, tre slag bakom Fischer. Lilliedahl hade 71 slag tredje ronden för elva under par totalt, tre slag bakom Fischer.

– Det var mer av en kamp idag och jag fick inte svingen att fungera riktigt. Lyckligtvis satte jag några bra puttar och avslutade med två birdies sista fyra hålen och jag ser fram mot sista dagen, sa Lilliedahl efteråt.

Argentine Open är en av de äldsta tävlingarna i världen och årets upplaga är den 116:e i ordningen. Första upplagan spelades 1905 och enda gången den ställts in var 1945. Vi har haft två svenska andraplatser genom historien, Mathias Grönberg 1997 och Carl Pettersson 2001. Nu kan Lilliedahl bli den första svenska segraren.

– Jag vet att det är en speciell tävling och det vore fantastiskt att kunna vinna. Jag känner mig lyckligt lottad att ha chansen och jag ska verkligen gå ut och göra allt jag kan.

Tim Widing hade en rond på par tredje dagen och delar 52:a plats på ett över par totalt.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-12-04
TournyttArgentine OpenLinus LilliedahlPGA Tour LatinoamericaTim WidingTournyttZack Fischer
Rulla till toppen