Frida Kinhult spelar bra i Shoprite LPGA Classic. Foto: Getty Images

Toursvepet – Kinhult spurtade upp till andra plats och svenskt i topp på CT

Frida Kinhult har satt sig i en bra position på LPGA Tour. Och Jens Dantorp fortsätter att visa form på Challenge Tour.

Text: Svensk Golf • 2022-06-11 Uppdaterad 2022-06-11

Veckans ledartavlor hittar du här

Kinhult på andra plats

LPGA Tour.

Frida Kinhult slog till med 66 slag, fem under par, första ronden i Shoprite LPGA Classic. Det gör att hon är tvåa, ett slag bakom ledande Stephanie Kyriacou.
Kinhult gör sin nionde LPGA-start för året, hon har bara missat en kvalgräns men har inte lyckats placera sig högt i någon tävling än (22:a som bäst). Hon kom delad 24:a i U.S. Women’s Open förra veckan och ligger på 85:e plats i säsongsrankingen.
Frida Kinhult stod för fyra birdies, bara en bogey och avslutade med en fin eagle på nian, hennes sista hål för dagen.
– Jag spelade bra tee till green hela dagen. Kändes riktigt bra att äntligen sätta en putt på sista hålet. Jag hade tre koppsnurrar, så att få i en mitt i hål kändes skönt. Mitt spel har blivit bättre senaste tiden och förra veckan slog jag bollen riktigt bra och hade bra närspel så jag var riktigt taggad för den här veckan. Jagar fortfarande den där första segern, sa Kinhult efter ronden.

Dantorp i ledning

Challenge Tour.

Förra månaden vann han Challenge de España och efter 36 hål i veckans Empordà Challenge toppar Jens Dantorp ledartavlan igen. Dantorp skadade fotleden under tisdagens träningsvarv när han trampade snett. Skadan stoppar honom inte och efter ronderna 70 och 62 slag (åtta under par och tangerat banrekord) leder han på just åtta under par, ett slag före tvåan Manuel Elvira.
– Jag spelade stabilt. Min putter var het och det är alltid skönt att tangera ett banrekord, sa Dantorp som verkar trivas ypperligt på spansk mark.
– Kanske är det tapas som hjälper mig att spela bra i Spanien. Jag bara älskar att vara här och att spela i varmt väder.

Inför veckans tävling ligger 33-åringen på femte plats i säsongsrankingen. En andra seger för säsongen skulle sätta honom i en bra position för spel på DP World Tour nästa säsong.

Blixt tappade rejält men är vidare

PGA Tour.

Jonas Blixt var bra med efter första ronden i RBC Canadian Open. Han var delad femma efter 18 hål men under andra varvet tappade svensken slag och placeringar. Blixt kom till slut in på 74 slag, fyra över par på varvet och ett över par totalt. Det gör att han klarade kvalgränsen med minsta marginal och är ende svensk som spelar vidare i helgen. Det blev respass för David Lingmerth (+2), Henrik Norlander (+4) och Richard S Johnson (+9).
Wyndham Clark leder på sju under par och Rory McIlroy är delad tvåa, ett slag bakom Clark.

Schwartzel nosar på drömsumman

LIV Golf Invitational Series.

Efter två av tre ronder är det sydafrikanen Charl Schwartzel som leder historiens första LIV Golf-tävling. Sydafrikanen är nio under par och jagas närmast av landsmannen Hennie Du Plessis på sex under. De båda spelar för ”Stinger GC” där även Branden Grace och Louis Oosthuizen ingår. Laget har en betryggande ledning i lagdelen av tävlingen.
Vinnaren i singelspelet belönas med 39,5 miljoner kronor. Den spelare som slutar sist på 48:e plats är garanterad 1,2 miljoner kronor. Dessutom delar det vinnande laget på 29,9 miljoner kronor.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Svensk Golf • 2022-06-11
TournyttChallenge TourLPGA TourPGA TourTournytt
Rulla till toppen