Will Wilcox under Sony Open 2016. Foto: Getty Images

Tournytt

”Jag var en drogmissbrukare med ett PGA Tour-kort”

Tidigare PGA Tour-spelaren öppnar upp om sina drogproblem som ledde till att han behövde avsluta karriären.

Text: Olof Åsgård • 2022-04-14 Uppdaterad 2022-04-14

I en intervju med Fire Pit Collective berättade Will Wilcox, 35, att han använde droger, även heroin, under sin tid på PGA Tour.

Will Wilcox blev proffs 2009 och vann en tävling 2013 på PGA Tours undertour Web.com (nuvarande Korn Ferry Tour). Han spelade på PGA Tour mellan 2014 och 2017 och hamnade i rampljuset 2016 när han gjorde hole-in-one på TPC Sawgrass 17:e, den första i The Players Championship sedan 2002. 

Wilcox har mestadels spelat på undertouren Korn Ferry Tour senaste åren men drogproblemen eskalerade, hälsan blev allt sämre och förra året avslutade han karriären. 

I intervjun med Fire Pit Collective medger Wilcox att han frekvent spelade med droger i kroppen. 

Han blev avstängd i början av sin PGA Tour-karriär efter att ha blivit ertappad i två drogtest. Då handlade det om lätta droger som i dag är lagliga i flera amerikanska stater. Efter det blev det tyngre droger och Wilcox åkte aldrig dit. 

– Piller. Opioider. Oxycontin. Hydrokodon. Percocet. Muskelavslappnande medel. Xanax. Heroin. Jag var en drogmissbrukare med ett PGA Tour-kort. Jag tjänade miljontals dollar på proffsgolfens största scen och lade en betydande del av dessa vinster på droger. Allt detta hände utan att nästan någon visste om det, säger Wilcox som hoppas att hans historia kan hjälpa andra med drogproblem och att han själv kan återvända till proffsgolfen. 

Wilcox har spelat in cirka 30 miljoner kronor i prispengar under karriären.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-04-14
TournyttTournyttWill Wilcox
Rulla till toppen