Will Zalatoris tog sig förbi alla hinder genom att våga riskera att misslyckas. Bild: Getty Images

PGA Tour

Zalatoris vågade misslyckas – och gick elva under

Sju raka birdies. Så avslutar man en golfrond – och avancerar 93 placeringar.

Text: Bo Steffensen • 2022-01-22 Uppdaterad 2022-01-22


Will Zalatoris, mannen som förra året gick från Korn Ferry Tour till att slåss om majortitlar och en nuvarande 37:e plats på världsrankingen, visade hur man avslutar en rond. Han gick sina sista nio hål sju under par, 29 slag.
The American Express i Kalifornien, spelas på tre banor; La Quinta Country Club, Nicklaus Tournament Course och Pete Day Stadium Course. Tävlingen avslutas sedan på Stadium Course.
Zalatoris, som spelade Nicklaus Course började på tian, kom in på 61 slag, elva under par. Tangerat personbästa på PGA Tour.
Vad sägs om det här scorekortet?

Zalatoris hade ett mantra från Josh Gregory, en av hans tränare, i huvudet under hela ronden: ”Om du ska skjuta 64, måste du vara villig att skjuta 74”.
– Man måste ta risker. Ska man vara aggressiv på par 5-hålen så måste man också vara villig att slå en boll i vattnet, som jag gjorde i dag, sa Will Zalatoris efter ronden.

Will Zalatoris spelade Nicklaus Course. Dagen före hade han inlett tävlingen med att gå tio slag sämre på La Quinta Course, ansedd som en av de lättaste banorna på PGA Tour.
– Då var jag frustrerad på min attityd. Jag försökte skjuta ett nummer på en bana som jag vet att jag kan ”äta upp” men min längd och att komma in ett under par med två birdies var en besvikelse. I dag gav jag mig själv chanser. Jag slog massor av slag nära pinnen och satte en hel del långa puttar. Och att göras birdie på sista hålet, nian, från fel fairway var grädden på moset, sa Zalatoris som avancerade 93 placeringar upp till en delad tredjeplats.
Han är –12 totalt, två slag efter ledande Patrick Cantlay.


Tre svenskar spelar tävlingen.
Henrik Norlander (69–67) är –8 totalt på en delad 35:e plats.
Alex Norén (70–67) är –7 totalt och D47.
Sämre går det för Jonas Blixt (74–79) som ligger sist i det 156 man stora fältet. Blixt är nio över par totalt.

LEDARTAVLA


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Bo Steffensen • 2022-01-22
TournyttPGA TourThe American ExpressTournyttWill Zalatoris
Scroll to Top