Koepkas senaste seger kom i februari månads Waste Management Open. Foto: Getty Images.

Tournytt

“Jag har spelat dåligt rätt länge nu”

Brooks Koepka hoppas kunna vända sitt motiga år under veckans tävling i Mexiko.

Text: Axel Bridal • 2021-11-04

Brooks Koepka har den senaste tiden kämpat med att få spelet att falla på plats. Sedan sjätteplatsen i The Open Championship har topplaceringarna uteblivit för världsstjärnan, som inte lyckats jobba sig in bland de 20 främsta under sina sex senaste tävlingar.

Koepka har dock varit skadedrabbad under året och blev tvungen att bryta The Tour Championship på grund av en handledsskada. Något som inte hindrade honom från att spela Ryder Cup, där han i ett annars överlägset USA inte riktigt nådde upp till samma nivå som sina lagkamrater.

31 åringen är nu rankad på plats 13 i världen efter en längre tids problem med sitt järnspel, närspel och puttning. Nu hoppas han på en klar förbättring under veckans tävling i Mexiko.

– Jag har spelat dåligt rätt länge nu och försöker bara spela mig ur den här grejen och lista ut vad det är. Förhoppningsvis kan vi komma ut på andra sidan snart, sade Brooks Koepka på onsdagens mediasamling inför World Wide Technology Championship at Mayakoba.

Efter en säsong som präglats av småskador känner Brooks Koepka att han trots allt kan träna utan komplikationer.

– Jag har bara kämpat. Du går igenom perioder där du bara känner att du inte har någon kontroll på klubbhuvudet eller inte vet var din sving är. Det är frustrerande. Jag tror inte jag har spelat så dåligt som jag kanske uttryckt, men jag är inte konsekvent. Det är vissa slag som jag inte har.

Kopeka är själv övertygad om att lösningen på de tekniska problem inte finns att hitta i den teknologi som nu är vardagsmat på rangen vid en tourtävling.

– Jag använder inte en TrackMan. Jag köpte en för flera år sedan och efter två veckor gav jag den till min bror. Jag blir för uppslukad i siffror, och siffror som är meningslösa och försöker göra allt perfekt. I golf kan du inte vara perfekt. 


Text: Axel Bridal • 2021-11-04
TournyttBrooks KoepkaPGA Tour
Scroll to Top