Brooks Koepka skadade sig på East Lake men ska nu vara återtälld. Foto: Getty Images

Ryder Cup

Skadan inget problem – Koepka redo för Ryder Cup

Brooks Koepka kommer att spela årets Ryder Cup. Trots handledsskadan för ett par veckor sedan.

Text: Jesper Johansson • 2021-09-17

Brooks Koepka kommer att spela Ryder Cup nästa vecka. Detta efter att han tvingades avbryta Tour Championship för ett par veckor sedan med en handledsskada.

Det var under den tredje ronden på East Lake som amerikanen tvingades avbryta efter att ha slagit i en rot under marken. Där och då blev det förstås omedelbart osäkert om han skulle hinna läka sin skada lagom till Ryder Cup på Whistling Straits.

Fyrfaldige majorvinnaren var en av de sex spelare som tog sig in i USA:s lag genom sina egna prestationer och nu är det alltså klart att han kommer spela. I ett sms till Golfweek skriver forne världsettan:
– Jag kommer att vara där. Allt är bra nu.
– Jag känner mig stark. Jag har rehabtränat och gjort allt som behövts göras för att vara redo för Ryder Cup. Jag kommer vara där och spela.

Kanske var det så att amerikanen bara var lite extra försiktig när han fick en känning i handleden. Han har ju haft problem med den tidigare. I januari 2018 upptäckte han en delvis avsliten sena vilket gjorde att han tvingades vila från all golf i nära tre månader. Risken fanns förstås att samma skada skulle komma tillbaka och med tanke på hur han kände sig där och ter det sig självklart att lämna in handduken.
– När jag slog i roten kändes det konstigt i handleden. Jag tappade känseln hela vägen upp till armbågen. Den kom tillbaka efter två minuter eller så, men jag var lite stum där i underarmen.

Dagen efter han drog sig ur tävlingen på East Lake röntgade han handleden för att se att ingenting var skadat. Senare fick han också tillbaka full greppförmåga.
– Lite is, lite vila. Lite massage och rehabilitering och nu är vi redo att spela, säger Koepka till Golfweek.
– Kaptenen och vicekaptenerna har informerats hela vägen och vet att jag är redo att spela.


Text: Jesper Johansson • 2021-09-17
TournyttBrooks KoepkaRyder Cup
Scroll to Top