Maja Stark leder Race to Costa del Sol, Order of Merit på Ladies European Tour // Foto: Tristan Jones / LET

Tournytt

Starks jättekliv på rankingen

Maja Stark har tagit ett rejält kliv på rankingen efter sin andra proffsseger. Nu är hon tredje högst rankad av de blågula damerna.

Text: Jesper Johansson • 2021-09-08

Maja Stark har spelat fyra tävlingar som proffs. Två av dem har hon vunnit.

Supertalangen lyckades i helgen vinna Creekhouse Ladies Open på Kristianstads GK. Det är hennes största seger hittills, då tävlingen var en del av Ladies European Tour.

Segern innebar flera fördelar för svenskan. För det första innebär den att hon får spela hur mycket hon vill på Ladies European Tour och därmed slippa förlita sig på inbjudningar, vilket är det normala i början av en proffskarriär.
För det andra innebar segern en rejält påfylld kassa vilket tillåter Maja Stark att andas ut. Det är redan klart att hon kommer kunna finansiera kvalet till LPGA Tour i höst – årets viktigaste tävling för henne.

Segern innebar också att Maja Stark tog ett rejält kliv på världsrankingen. 21-åringen 200 inför veckan på skånska östkusten. Efter segern är hon på plats 148.
Det innebär att hon är Sveriges tredje högst rankade spelare på damsidan. Och med endast tio spelade tävlingar med räknade rankingpoäng har hon gott om starter på sig att förbättra den där siffran.

Här är toppen av svenska damernas ranking:

Och här är toppen av damernas världsranking:


Text: Jesper Johansson • 2021-09-08
TournyttCreekhouse Ladies OpenLadies European TourLPGA TourMaja Stark
Scroll to Top