Kan Alex Noréns fina form räcka hela vägen till Whistling Straits? Foto: Getty Images

Intervju

Norén jagar Ryder Cup-plats: “Harrington har messat”

Om en vecka utses Europas Ryder Cup-lag. Alex Norén finns med i diskussionen och har haft kontakt med kapten Padraig Harrington.

Text: Oskar Åsgård • 2021-09-06 Uppdaterad 2021-09-08

Om precis en vecka ska kapten Padraig Harrington tala om vilka de sista tre spelarna i hans Ryder Cup-lag blir. Nio spelare kommer att tas ut genom de rankinglistor som fastslås efter veckans European Tour-tävling, BMW PGA Championship.

I skrivande stund är Jon Rahm, Tommy Fleetwood, Tyrell Hatton och Rory McIlroy kvalificerade via den europeiska poänglistan. Dessutom har Viktor Hovland, Paul Casey, Matt Fitzpatrick, Lee Westwood och Shane Lowry varsin plats via världsrankinglistan.

Eftersom en tävlingsvecka återstår kan omkastningar fortfarande ske på de nio kvalplatserna och den som framför allt knackar på dörren är Österrikaren Bernd Wiesberger. Sannolikt är hans enda chans att ta sig in i laget att spela sig in för egen maskin, eftersom hans avsaknad av Ryder Cup-erfarenhet gör att han knappast kommer väljas som ett av Harringtons tre kaptensval.

Det är sannolikt hoppet som återstår för Alex Norén och Henrik Stenson. Bägge skulle behöva en seger på Wentworth samt att flera andra spelares resultat faller ut helt rätt för att de ska kvalificera sig automatiskt via någon av poänglistorna. Men formen hos svenskarna är onekligen god.

Inte minst för Alex Norén som efter två fina slutspelstävlingar i FedEx Cup i slutändan var två slag från att ta sig till den prestigefyllda tourfinalen den gångna helgen.

Istället fick svensken en träningsvecka hemma i Jupiter, Florida innan avresa till England för veckans tävling. Svensk Golfs kolumnist Ola Wenström träffade Alex Norén under söndagen, på The Bear’s Club, under det sista träningspasset inför avresa och pratade lite om Ryder Cup.

– Jag ska försöka komma med i Ryder Cup och har en liten “outsiderchans”. Jag vet inte hur kaptenerna tänker i år, men det är tre wild cards. Jag har en liten chans där, säger Alex Norén.

– Han (Padraig Harrington) började messa mig, kanske bättre åt det hållet, och undrade om jag skulle spela Wentworth och gav uppmuntran, sa att allt var att spela för fortfarande så ge inte upp om chansen att komma med.

Du hade valt dig själv?
– Jag hade valt mig själv om jag spelar bra (den här veckan) så jag sätter lite extra press på mig själv. Det ska bli kul.

Om inte annat har Alex Norén grymma vibbar på just Wentworth där han nionde European Tour-seger 2017 med en bländande 62-rond på söndagen.

Se hela videointervjun med Alex Norén här


Text: Oskar Åsgård • 2021-09-06
TournyttAlex NorénBMW PGA ChampionshipEuropean TourOla WenströmPadraig HarringtonRyder Cup
Scroll to Top