Jon Rahm gjorde åtta birdies och undvek bogeys. Då brukar det bli bra. Bild: Getty Images

PGA Tour

Rahms recept: Var som en guldfisk

Guldfiskmentalitet. Det är världsettan Jon Rahms sätt att komma tillbaka efter en missad kvalgräns. Nu är han i delad ledning.

Text: Bo Steffensen • 2021-08-27 Uppdaterad 2021-08-27

I måndags slängde Rory McIlroy sin spoon upp mot en motorväg i New Jersey. Några dagar senare är han i delad ledning efter första dagen av BMW Championship på Caves Valley GC utanför Baltimore.
McIlroy avslutade tre under de sista tre hålen (birdie, eagle, par) och kom in på 64 slag, åtta under par.
– Ny gammal spoon. Det är faktiskt en trätrea som jag använde förra året – och det verkade som att det funkade i dag, sa McIlroy till media efter ronden.
McIlroy delar ledningen tillsammans med Sam Burns och Jon Rahm.


SAM Burns tog sin första seger på PGA Tour i våras, och det här var första ronden någonsin för honom i slutspelstävlingen BMW Championship. Dessutom på en bana som inte är så bekant för spelarna. Men Burns caddie Travis Perkins åkte direkt på måndagen från tävlingen i New Jersey till Baltimore och när Burns kom för att spela in på tisdagen hade Perkins redan gått banan och samlat nödvändig information.
En arbetsinsats som lönade sig.

VÄRLDSETTAN Jon Rahm är försvarande mästare i tävlingen. Han var trea förra veckan och fortsätter visa god form.
– En sådan här vecka önskar jag att jag vägde 65 kilo. Det var inte den enklaste promenaden, det var så fuktigt. De sista hålen fick jag kämpa, men det var bra golf och jag är nöjd med hur jag spelade, sa Rahm till amerikansk media och tackade den amerikanska tv-serien Ted Lasso för att han lyckades komma tillbaka så starkt efter att ha missat särspel förra veckan.
Serien handlar om en fotbollcoach  som i ett avsnitt säger till en av sina spelare att han ska vara en guldfisk, en av de lyckligaste varelserna på jorden eftersom den bara har tio sekunders minne.
– Jag måste säga, var en guldfisk. Jag spelade kanongolf förra veckan, hade bara några dåliga svingar de sista hålen, och det är det viktigaste att komma ihåg.
På frågan vilken spelare som har den bästa guldfiskmentaliteten på touren svarade Rahm snabbt:
– Dustin Johnson, utan tvekan. Han har förmågan att glömma dåliga slag bättre än alla andra.

Alex Norén gick runt på 71 slag, ett under par, och är delad 47:a efter första ronden.

DET ÄR ingen kvalgräns i BMW Championship. Alla 70 spelarna får spela fyra rundor.
Den totala prispotten är 9,5 miljoner dollar (82,5 miljoner kronor) varav segraren får 1,71 miljoner dollar (14,8 miljoner kronor).
De 30 bästa på Fedex Cup-rankingen efter tävlingen får spela tourfinalen på East Lake i Atlanta nästa vecka.

Klicka på bilden för fullständig ledartavla


Text: Bo Steffensen • 2021-08-27
TournyttBMW ChampionshipFedex CupJon RahmPGA TourRory McIlroyTournytt
Scroll to Top