Rory McIlroy avslutade förra veckans tävling med 13 klubbor i bagen. Foto: Getty Images

PGA Tour

McIlroys 3-wood finns att hämta vid motorvägen mot New Jersey

Frustrationen gjorde att Rory McIlroy tvingades skaffa en ny 3-wood inför veckans tävling.

Text: Jesper Johansson • 2021-08-26

Om du är i ett skriande behov av en ny 3-wood och befinner dig i närheten av Liberty National kommer här ett tips: Det ligger precis en sådan klubba någonstans mellan banans nionde hål och motorvägen strax utanför.

Rory McIlroy hade långt ifrån sin bästa dag i måndags under den avslutande ronden av The Northern Trust. Nordirländaren var så trött på sitt egna spel att han tog ut sin frustration genom att kasta iväg sin 3-wood på det nionde hålet.
– Jag kastade den mot motorvägen i måndags så jag kom hit utan 3-wood. Jag tror inte den nådde hela vägen till motorvägen men jag kastade den mot träden så om någon är i behov av en spoon så finns den där någonstans, sa McIlroy under en presskonferens inför veckans tävling på Caves Valley Golf Club.

På grund av detta ägnade stjärnan en stor del av tisdagen åt att hitta en ny klubba. Dessutom hittade han en ny driver, då han inte var nöjd med den heller. Det blev en delad 43:e plats utanför New York. Det hade kunnat bli värre om också drivern hade fått sig en åktur.

Kanske kan en ny driver med lite lägre spinntal och en ny 3-wood göra susen för McIlroy. För något måste hända. Han är i dagsläget rankad 16 i världen, hans sämsta placering sedan november 2009, andra året som proffs. Förhoppningsvis kan formen komma tillbaka under kommande månad. I slutet av september är det nämligen dags för Ryder Cup. Å andra sidan är det inte bara Rory McIlroy som är trött den här delen av säsongen.
– Jag tror jag mår som många andra gör just nu. Lite trötta, lite utmattade. Jag försöker kämpa igenom det hela bara om jag ska vara ärlig. Jag tar en dag i taget och försöker göra så bra jag kan göra. Men spelet känns faktiskt helt okej. Energinivån är väl inte den bästa men jag kämpar på och ska göra vad jag kan för att få en plats i Atlanta nästa vecka.

Rory McIlroy är, inför veckans tävling, på plats 28 i FedEx Cup. De 30 främsta tar sig vidare till finalen på East Lake.


Text: Jesper Johansson • 2021-08-26
TournyttPGA TourRory McIlroyTournytt
Scroll to Top