Fotbollstokiga Matthew Fitzpatrick får en stressig eftermiddag när han ska ta sig från North Berwick till London på ett par timmar, förhoppningsvis med en segerpokal i bagaget // Foto: Getty Images

Europatouren

Först seger – sedan flyg till EM-finalen

Fitzpatrick hoppas på dubbla guld under söndagen.

Text: Martin Strömberg • 2021-07-11

Matthew Fitzpatrick delar ledningen inför slutronden av Scottish Open och går ut i ledarboll tillsammans med belgaren Thomas Detry klockan 13.16 lokal tid.

Fotbollstokiga Fitzpatrick har samtidigt biljett till EM-finalen i fotboll mellan England och Italien på Wembley Stadium. Matchen startar klockan 20.00 lokal tid, ungefär tre timmar efter att ledarbollen beräknas vara klara på The Renaissance Club.

– Jag ska dit oavsett. Om det så bara blir andra halvlek så ska jag in. Mina kompisar och min brorsa är där och väntar på mig och förhoppningsvis blir det inga förseningar under dagen, förklarade Fitzpatrick efter tredje rondens spel.

Planen är att först vinna Scottish Open, sedan snabbt ta sig till flyget mot London och sedan köra bil sista sträckan. Och engelsmannen menar att EM-finalen har hjälpt honom att stressa av under tävlingen, och fått honom på andra tankar när spelet inte fungerat.

– Ja, faktiskt. Så fort jag har missat har jag tänkt, äh, det gör inget, nu har jag större chans att hinna se matchen. Att ha andra saker att tänka på är alltid bra och gör att man får perspektiv på golfen.

Fitzpatrick gick tredje ronden på 67 slag efter att bland annat lyckats med att valla sitt utslag mot en stenmur och nästan ner i hål på det 14:e hålet.

Svenske Alexander Björk är en av de spelare som jagar bakom Fitzpatrick. Björk är tio under par på en delad åttondeplats inför slutronden.

Här kan ni läsa om hans fantastiska tredje rond på 63 slag.


Text: Martin Strömberg • 2021-07-11
TournyttAlexander BjörkEuropean TourMatthew FitzpatrickScottish OpenThe Renaissance ClubThomas DetryTournytt
Scroll to Top