Alex Norén hade en fin helg i Michigan, vilket man kan se på världsrankingen. Foto: Getty Images

PGA Tour

Norén med sin bästa ranking på nära 18 månader

Det såg länge ut som att det skulle räcka hela vägen men till slut blev det en delad fjärdeplats för Norén i helgen. Det innebar ett rejält kliv på rankingen.

Text: Jesper Johansson • 2021-07-05 Uppdaterad 2021-07-05

Alex Norén slutade till slut delad fyra i helgens Rocket Mortgage Classic. Detta efter en helt otrolig avslutande rond, nio under par. På det sista hålet hade han också chansen att göra ytterligare en birdie men lyckades inte få bollen hela vägen till hål. Därmed var han klar 17 under par, ett slag ifrån särspelet som spelades mellan tre spelare.

Till slut var det Cameron Davis som tog sin första seger på touren. Detta efter att bland annat ha satt ett bunkerslag för eagle på det 17:e hålet.

Men Norén har ändå flera anledningar att vara nöjd med sitt fina resultat i Detroit, Michigan
Den delade fjärdeplatsen innebar att svensken klättrade till 78:e plats på FedExCup vilket innebär att han är säkrad en plats i slutspelet (huruvida han kommer delta där med OS på schemat återstår att se).
Svensken klättrade också på världsrankingen. Hela vägen från plats 97 i världen till att nu vara på plats 83. Det är hans bästa ranking sedan 19 januari 2020 då han var på plats 78.

Den delade fjärdeplatsen är ytterligare ett bevis på att formen närmar sig för svensken. Sedan RBC Heritage har svensken nu sex stycken topp-25-paceringar på sina senaste åtta starter. Fjärdeplatsen var hans bästa i år men för bara två tävlingar sedan slutade Norén på en delad 13:e plats, vilket alltså innebär att han fortfarande trendar uppåt.

En annan svensk som levererade i helgen var Rikard Karlberg. Svensken slutade tvåa i Irish Open efter en häftig avslutning. Det gjorde att han klättrade från plats 611 i världen till att nu rankas 291:a.

Här är svensktoppen:

Här är toppen av världsrankingen:


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Jesper Johansson • 2021-07-05
TournyttAlex NorénEuropean TourPGA TourRikard KarlbergTournytt
Rulla till toppen