Michael Visacki klarade inte cutten, men fick med sig en vinstsumma ändå. Foto: Getty Images

PGA Tour

Thomas skänkte pengar till tourkollegan

Justin Thomas valde att skänka en del av sina inspelade pengar under föregående vecka till Mike Visacki, en spelare som kämpar för att ta sig in på touren.

Text: Jesper Johansson • 2021-05-31

Minns du Mike Visacki?
Amerikanen lyckades för några veckor sedan måndagskvala sig in på PGA Tour och via en film fick vi se hur fruktansvärt mycket det betydde för honom.

LÄS MER: Proffsets tårar – kvalade in till PGA Tour-tävling

Sedan dess har han faktiskt lyckats få några starttider på touren. Men några riktigt bra resultat har han inte haft. I helgen blev resultaten 77–72, nio över par, alldeles för mycket för att han skulle få en plats under helgen. Därmed blev det ingen segercheck för amerikanen den här veckan, även om han säkerligen blev rik på erfarenheter som kommer ta honom vidare i karriären.

Men för att lyckas ta sig vidare kommer han behöva ekonomiska medel. Med en missad kvalgräns och därmed en vecka utan inkomst men med en hel del utgifter är det tufft för en spelare som fortsätter att försöka slå sig in på touren. Turligt nog för Visacki hade Justin Thomas sett vad han sysslat med när han kvalade in till Valspar Championship.

Därför ville han fortsätta stötta sin landsman på vägen ut mot touren. Enligt Rick Gehman, journalist på CBS, ska Justin Thomas tagit en del av sina egna vinstpengar och skänkt dem till Visacki.
– Jag vill supportra det du gör. Fortsätt kämpa, jag ser fram emot att spela mer med dig framöver, sa Thomas.

Se här:


Text: Jesper Johansson • 2021-05-31
TournyttJustin ThomasMichael VisackiPGA TourTournytt
Scroll to Top