Michael Viscki kunde inte hålla tårarna tillbaka efter att ha kvalat in till PGA Tour-tävlingen som spelas i veckan. Foto: PGA Tour

"Jag klarade det"

Proffsets tårar – kvalade in till PGA Tour-tävling

Efter åtta år av kval och ångest lyckades Michael Visacki äntligen nå hela vägen och en startplats på PGA Tour. Lättnaden därefter kunde man ta på.

Text: Jesper Johansson • 2021-04-27 Uppdaterad 2021-04-27

Livet som golfproffs kan vara glassigt, lyxigt och bekymmersfritt. Men för de absolut flesta är det en ständig kamp för att tjäna nästa check. För att kunna fortsätta sin jakt och strävan efter att någon gång lyckas.

Michael Visacki kanske inte är helt framme där han vill vara. Men det var tydligt vad en starttid på PGA Tour betydde för honom.
I ett känslosamt samtal med sin far förklarar han gråtandes att han “klarade det”.
Visacki kvalade in till veckans PGA Tour genom måndagskvalet. En enorm bedrift för de absolut flesta golfproffsen världen över.

27-åringen blev golfproffs 2013 efter att ha hoppat av University of Central Florida efter första året där. Sedan dess har han försökt att kvala sig in på PGA Tour samtidigt som han spelat mini-tour-tävlingar och gjort det bra. Han tog hem sju segrar på West Florida Golf Tour förra året och har nära 40 professionella segrar i karriären, om än på mindre tourer. Endast en gång har han tagit sig in i en tävling där världsrankingpoäng delas ut, KC Golf Classic på Korn Ferry Tour 2018 (där han slutade delad 27:a).

Men nu ska han alltså spela på Innisbrook Resort tillsammans med andra fullblodsproffs. För att kvala in behövde han överleva ett särspel.

Det var fyra spelare i särspelet om två platser. Två av dem var faktiskt svenska. På det första hålet lyckades Daniel Chopra göra en birdie vilket gav honom en plats i tävlingen. Collegespelaren Albin Bergström från Ljunghusen gjorde tyvärr en bogey och fick därmed lämna utan en plats i den stora tävlingen.

Kvar var Chris Baker och Michael Visacki. På det andra särspelshålet lyckades Visacki ta det längsta stråt och fick därmed sin efterlängtade starttid på PGA Tour.
Därefter ringde han sin far och ingen av dem kunde hålla tillbaka tårarna.


Text: Jesper Johansson • 2021-04-27
TournyttPGA TourTournytt
Scroll to Top