Beatrice Wallin har en sjundeplats att försvara från 2019 på Augusta National // Foto: Christer Höglund

ANWA

Wallin inför finalronden: ”Banan spelas längre i år”

Lördagens rond på Augusta National blir en tuffare utmaning än 2019.

Text: Martin Strömberg • 2021-04-03 Uppdaterad 2021-04-03

Senast Augusta National Women’s Amateur spelades 2019 slutade Beatrice Wallin delad sjua.

Nu har svenskan ännu en gång möjlighet till en fin placering, hon ligger visserligen på en delad 14:e plats, men är bara fem slag efter ledarduon Rose Zhang och Ingrid Lindblad. Ingen stor marginal på Augusta National.

Efter fredagens inspelsrond är det nu skarpt läge med finalrond på lördagen och Wallin tycker att Augusta National spelas svårare i år än 2019.

– Den känns längre, det är kallare och vi hade mer vind idag än då. Det leder till lite andra linjer och längre klubbor in mot green, berättar Beatrice för Svensk Golf efter sin inspelsrond och fortsätter.

– Jag tycker att banan är utmanande med kluriga puttar och närspelsslag och fairways och greener är såklart jättefina.

Svårare förhållanden brukar normalt sett innebära att det är lättare att plocka in slag och ta sig in i tävlingen bakvägen.

Något som Wallin hoppas på under lördagen.

– Jag är väldigt glad att jag fick chansen att spela igen och ser fram mot ronden. Min känsla är bra och jag är väldigt taggad, det är bara att köra, ta slag för slag och ha kul därute.

Wallin startar sin finalrond klockan 15.10 svensk tid tillsammans med amerikanskan Allisen Corpuz och avslutningen går att följa i CMore golf från klockan 18.00.

Här är alla svenskornas starttider:

14.00 Maja Stark

15.10 Beatrice Wallin

15.50 Linn Grant

16.20 Ingrid Lindblad


Text: Martin Strömberg • 2021-04-03
TournyttAugusta NationalAugusta National Women’s AmateurBeatrice WallinIngrid LindbladLinn GrantMaja StarkRose ZhangTournytt
Rulla till toppen