En av många jubilerande knytnävar mellan far och son Woods. Givetvis klädda i klassisk söndagsröd piké och svarta byxor. /Foto: Getty Images

Feelgood

Tiger Woods om sonen: ”Jag är så stolt”

Nej, Tiger Woods och elvaårige sonen Charlie vann inte PNC Championship. Men de hade många och goda anledningar att fira.

Text: Oskar Åsgård • 2020-12-20 Uppdaterad 2020-12-21

Varje förälder kan relatera till den stolthet som Tiger Woods utstrålade när han summerade hur veckan, sida vid sida innanför tävlingsrepen med sonen Charlie i PNC Championship varit.

– Jag tror inte att ord kan beskriva det. Bara att vi fick uppleva det här tillsammans, det ger minnen för en livstid, sa Woods efteråt.

Tävlingsformatet var tvåmannascramble. Första ronden gick far och son Woods runt på 62 slag (-10) och inte minst Charlie Woods bjöd på stor underhållning. Andra ronden rundades av med en birdie, som Charlie rullade i, och exakt samma rondscore. Sammanlagt 20 under par, vilket gav en sjundeplats i tävlingen.

Pappa Woods var – precis som omvärlden – mäkta imponerad av sonens insats.

– Charlie var grym. Precis som när vi är på (hemmabanan) Medalist. Varje slag är samma sak, gå in i din egen bubbla och slå slaget du ser framför dig. Vi pratade mycket om det inför veckan och det är precis vad han gjorde. Jag är så stolt över hur han spelade och vad vi åstadkom som ett lag.

Det gick inte att för en sekund ta miste på glädjen och stoltheten i den segerkram som Tiger och Charlie delade efter birdien på det 18:e hålet på söndagen.

Vann tävlingen gjorde världstrean Justin Thomas ihop med sin pappa Mike, sammanlagt 25 under par. Duon gick runt på imponerande 57 slag på söndagen, tävlingens lägsta score, och vann ett slag före Vijay Singh och hans son Qass.

Det här var första gången i tävlingens 23-åriga historia som ett lag vunnit där den äldre familjemedlemmen inte var ett tourproffs.
Annika Sörenstam slutade ihop med sin pappa Tom på 17:e plats med ronderna 65-65 (-14).

Klicka här för att se hela resultatlistan.Text: Oskar Åsgård • 2020-12-20
TournyttAnnika SörenstamCharlie WoodsJustin ThomasPGA Champions TourPGA TourTiger WoodsTournytt
Scroll to Top