Charlie Woods och Tiger Woods hade många höjdpunkter under första ronden av PNC Championship. /Foto: Getty Images

Huvudrollsinnehavaren

Charlie Woods bjöd på högklassig underhållning

Lag Woods är delad sexa i PNC Championship, fyra slag bakom Matt Kuchar och hans son Cameron. Men det var ingen tvekan om vem som vann golfvärldens gunst på lördagen.

Text: Oskar Åsgård • 2020-12-20

Föga oväntat skulle Charlie Woods debut i en tv-sänd golftävling vara förknippad med en sällsynt hajp. Kanske lika väntat var att Tiger Woods elvaårige son skulle hantera det som en stjärna.
Det började redan på första tee.

Lag Woods spelade ihop med Justin Thomas och hans far Mike. En bekväm lottning då Charlie känner Justin väl och även fått enstaka golflektioner av Mike Thomas, som är PGA-tränare till yrket.

När Justin Thomas pullhookade sitt utslag på första hålet kommenterade Charlie ironiskt: ”Jag trodde att du skulle fejda den.”
Game on.

PNC Championship avgörs i scrambleformat där lagen hela tiden väljer det bästa utav spelarnas två slag. I lag med Tiger Woods vore det lätt att tro att en elvaåring (även fast han är Woods son) skulle få svårt att bidra med många slag.
Glöm det.

På det femte hålet, par 5, som mätte 384 meter från den utslagsplats Charlie nyttjade, slog han driver, följt av en träfemma från 160 meter till cirka en meter från flaggan.
Eagle – och Tiger behövde inte slå ett enda slag.

Se Charlie Woods mäktiga eagle

Inte heller på hål 14 eller 18 behövde Tiger ens bemöda sig med att slå ut.

Men även om PNC Championship är en tävling med ett startfält fyllt enbart av majorvinnare (plus Matt Kuchar – eventuellt på grund av att ha vunnit Players Championship vilket PGA Tour desperat vill räkna som en major…) så är själva tävlingsaspekten för de flesta sekundär i detta jippoevent.

Underhållningen och gemenskapen är prioriterad. Och i den kategorin var Charlie Woods ohotad etta.

Den bästa underhållningen kom på det 13:e hålet. Par 4, dogleg vänster. Lag Thomas slog ut först. Sedan slog Charlie Woods ut. Redan innan bollen landat tittade han bakåt mot backtee där Justin, Mike och Tiger stod och gav tummen upp till farsan, som inte ens behövde slå.

På väg fram till sin boll, som lade sig till ro precis kort om greenbunkern, tog Charlie en omväg förbi Mike Thomas boll som låg i högerbunkern. Han lämnade en lapp bredvid bollen och gick iväg.

Lappen läste: ”Draw Hole!”

En episk gliring – som blev ännu bättre när vi fick veta bakgrunden.

Under ett av inspelsvarven där Mike Thomas spelade i gruppen framför Woods hade Charlie på ett hål slagit genom fairway och in i träden. Mike rev då av en bit papper och skrev ”Draw hole!” och lade ner den under Charlies boll.

– Hämnden svider, konstaterade Mike Thomas och skrattade.

– På typiskt Woodsmanér sparade han lappen och lade ner den bredvid pappas boll när han slog i bunkern. Karma. Fantastiskt, sade Justin Thomas.

Både lag Woods och lag Thomas slutade dagen tio under par med varsin 62-rond. Det ger en delad sjätte plats tillsammans med fyra andra lag och de är bägge fyra slag från ledningen, som hålls av Matt Kuchar och hans son Cameron.

Annika Sörenstam gick sju under par ihop med pappa Tom.

– Det här är den första tävling jag spelat i där Tiger Woods också spelar men inte är huvudrollsinnehavare. Han märker det nog själv, för vi går alla längs rangen och stannar upp för att se Charlie. Ur vägen Tiger, låt oss se. Det är otroligt vilken hajp som har skapats, sade trefaldige majorvinnaren Padraig Harrington.

Tiger Woods själv var helnöjd med dagen.

– Vi hade så roligt där ute tillsammans. Vi hejade fram varandra. Det var perfekt.

Charlie Woods stod i centrum under lördagens PNC Championship. /Foto: Getty Images

Text: Oskar Åsgård • 2020-12-20
TournyttAnnika SörenstamCharlie WoodsJustin ThomasPNC ChampionshipTiger WoodsTournytt