Linus Lilliedahl. Foto: Göran Söderqvist

PGA Tour Latino

Svensk 65-rond i Puerto Plata Open

Linus Lilliedahl håller den svenska fanan högt i Puerto Plata Open i Dominikanska republiken.

Text: Oskar Åsgård • 2020-12-19

När Svensk Golf intervjuade Linus Lilliedahl i januari såg han fram emot ett stort äventyr 2020 efter att ha kvalat in till PGA Tour Latinoamérica. Tävlingar i bland andra Argentina, Brasilien, Chile, Colombia, Ecuador, Peru väntade.

Men, som för så många andra, blev 2020 inte som Lilliedahl tänkt sig.

Istället har han fått fokusera på mindre tourer i USA, men nu på senhösten har PGA Tour Latinoamérica-säsongen till slut kickat igång. Den här veckan är touren i Dominikanska republiken för Puerto Plata Open (är det årets bästa tävlingsnamn?).

På fredagen slog Lilliedahl till med en 65-rond, sex under par, på Robert Trent Jones-designade Playa Dorada GC. Det gav en skjuts uppåt i resultatlistan med 40 placeringar.

– Jag scorade bra idag, det var riktigt, riktigt skönt. Väldigt glad att få upp en låg rondscore på ledartavlan och bevisa för mig själv att jag fortfarande har det i mig. Och varför ge upp nu, bara att gå ut och jaga en seger i helgen, säger Linus Lilliedahl på sin instagram.

Svensken behöver en riktigt låg lördagsrond för att blanda sig i segerstriden. Med sina sju under par sammanlagt är det just nu nio slag upp till ledande argentinaren Alejandro Tosti som öppnat med 63-63.

Klicka på länken för att komma till ledartavlan.


Svensk klar för latinamerikatouren – ”Blir ett äventyr”


Text: Oskar Åsgård • 2020-12-19
TournyttLinus LilliedahlPGA Tour LatinoamericaTournytt
Scroll to Top