Veteranen Crisite Kerr gör vad hon kan för att återhämta sig efter en golfbilsolycka förra fredagen. Foto: Getty images

US Womens Open

Kerrs kamp mot klockan – vill spela trots olyckan

Det är fortfarande oklart om Cristie Kerr ska kunna spela veckans US Open. Efter förra veckans olycka kämpar hon för att bli tillräckligt frisk för att inte bryta den 21 år långa sviten av starter.

Text: Jesper Johansson • 2020-12-08

Under förra veckans Volunteers of America kunde inte Crristie Kerr fullfölja tävlingen. Detta efter att ha varit med om en golfbilsolycka under fredagsmorgonen. Trots skadorna har hon ännu inte helt strukit möjligheterna att delta i veckans US Open, som spelas på Champions Golf Club i Houston, Texas.

Crristie Kerrs make, Erik Stevens, säger till Golfweek att hans fru återhämtar sig från skador på knä, arm och hand samtidigt som hon lider av en allvarligare revbensskada efter olyckan. Hon ska ha tränat på golfklubben under helgen och planerar att ge sig ut för att testa putta för att därmed se hur hon klarar sig trots skadan.

Fredagens olycka skedde när det fortfarande var mörkt. Både Kerr och hennes caddie, Matt Gelczis, tillbringade flera timmar på akuten därefter. Skadorna på caddien var så allvarliga att han var tvungen att resa hem till Pennsylvania, vilket innebär att Kerr kommer ha en vikarierande caddie under veckans tävling. Om hon nu kan starta trots skadorna.

Cristie Kerr har under karriären vunnit två majors. Den första segern tog hon i just US Womens Open 2007 på Pine Needles. Hon har inte missat majortävlingen sedan 1998 och är på förhand den äldsta spelaren i startfältet.

Nordqvist inför US Open: ”Känns som jag har bra kontroll”


Text: Jesper Johansson • 2020-12-08
TournyttCristie KerrTournyttUS Women's Open