Anna Nordqvist är redo för årets sista major. Nu finslipas närspelet inför årets US Open. Foto: Getty images

US Women's Open

Nordqvist inför US Open: ”Känns som jag har bra kontroll”

Anna Nordqvist är ett av Sveriges största segerhopp inför årets sista major. Vi har hört oss för om hur stjärnan ser på sina egna chanser.

Text: Jesper Johansson • 2020-12-08

Ett underligt golfår går mot sitt slut. Men vi har en major kvar att spela innan 2020 kan stängas med diverse tourfinaler. Det är nämligen dags för US Womens Open, som inleds på torsdag.

I majorn deltar tio svenska spelare. Fler än någonsin tidigare. Det tidigare rekordet sattes 2008 då nio svenskor spelade. Faktum är att Sverige är det fjärde mest representerade landet i majorn. Endast USA, Sydkorea och Japan har fler spelare på plats i Houston Texas.

En av de svenskor som deltar i veckans major är superstjärnan Anna Nordqivst. Svensk Golf har snackat med henne inför majorn och hon tycker själv att spelet känns bra inför utmaningen Champions Golf Club har att erbjuda.
– Spelet har känts stabilt sen slutet av augusti. Det känns som jag bara har några saker att finslipa på, som puttningen. Den var inte hundra i Dallas och är något jag jobbar hårt på att förbättra, säger Nordqvist till Svensk Golf.

Hur ser du på dina chanser i veckans major?
– Det känns som att jag har bra kontroll på mina förberedelser och har jobbat på bra inför den här sista stretchen med Dallas, US Open och Tour Championship nästa vecka. Just nu är banorna fortfarande uppsatta för hur de skulle ha spelats i juni när det var varmt och hårdare i backen. Så banorna spelas långt och jag skulle nog säga att det gynnar de långtslående spelarna rätt så mycket, då det är generöst från tee.
– USGA brukar sätta upp banorna tuffa och jag gillar utmaningar, men jag känner inte att jag har några direkta förväntningar. Det kändes inte som KPMG på Aronomink Golf Club var en bana som passade mig och mitt spel men det kändes som jag bevisade mig själv motsatsen, så man vet aldrig, säger Nordqvist som i KPMG Womens PGA Championship slutade femma.

US Open brukar innebära en tuff utmaning för spelarna. De senaste åren har vi sett hög ruff skapa problem för spelarna vilket gör att det långa spelet måste vara felfritt för en chans att vinna majorn. Men Anna Nordqvist lyfter fram en helt annan sida av spelet som måste klaffa.
– Jag tror att det kommer handla mycket om att missa på rätt ställen och oftast kräver US Open att man puttar bra.
– Man kommer också behöva vara bra från tee här. Det är en hel del träd på banan och flera dogleg-hål.

Har du några mål inför tävlingen?
– Jag känner inte att jag har några förväntningar. Jag försöker göra mitt bästa så får vi se hur långt det räcker, säger Nordqvist.

Rekordmånga svenskor med i veckans major


Text: Jesper Johansson • 2020-12-08
TournyttAnna NordqvistTournyttUS Women's Open
Scroll to Top