Xander Schauffele lär drömma mardrömmar efter sin missade putt på hål 17 under slutvarvet av Charles Schwab Challenge. Foto: Getty images

Ses på egen risk

Två smärtsamma koppsnurrar avgjorde Charles Schwab Challenge

Ingen putt är given på Colonial Country clubs 17:e hål. Här är två bra bevis på det...

Text: Jesper Johansson • 2020-06-15

För dig som har problem med korta puttar kan det vara läge att ta ett djupt andetag. Det var nämligen två enorma koppsnurrar från kort avstånd som avgjorde första PGA Tour-tävlingen sedan i mars.

Den första, och största, koppsnurren stod Xander Schauffele för. Amerikanen var i ensam ledning inför det avslutande varvet och var enda in i slutet med i segerstriden.
På hål 17 hade han en bidieputt från 6,4 meter. Hade den suttit hade Schauffele varit i ensam ledning inför det avslutande hålet. Men han slog den 90 centimeter förbi hålet. Det var då det hände.

Det enkla paret blev till slut en av de värsta koppsnurrarna på senare tid.

Se nedan:

Missen innebar att Xander Schauffele missade särspelet med ett slag. Istället stod det mellan Daniel Berger och Colin Morikawa. De båda spelade hål 17 som första särspelshål, ett 346 meter långt par 4-hål. Berger träffade fairway, Morikawa missade till höger från tee.

Därefter lyckades faktiskt ingen av dem träffa greenen. Daniel Berger slog sin boll för långt. Colin Morikawa var skymd av träd så han la bollen kort om green till vänster.
Därifrån slog de båda varsin bra chipp vilket innebar att de hade korta, korta, parputtar.

Daniel Berger satte sin.
Colin Morikawa – han fick samma behandling som Xander Schauffele av det 17:e hålet…

Se nedan:

LÄS MER: Berger vann på tysta Colonial


Text: Jesper Johansson • 2020-06-15
TournyttDaniel BergerPGA TourTournytt
Scroll to Top