Daniel Berger med den klassiska segerkavajen från Colonial // Foto: Getty Images

Tournytt

Berger vann på tysta Colonial

Tog hem den klassiska tävlingen efter särspel mot Morikawa.

Text: Martin Strömberg • 2020-06-15

Den första PGA tour-tävlingen efter pausen för coronapandemin blev precis så dramatisk som man kunde önska som tv-tittare.

Åtminstone sju, åtta, spelare hade möjligheten att vinna Charles Schwab Challenge under avslutningen men bara en av dem lyckades göra birdie på sluthålet, Daniel Berger.

Han spelade lite halvt i skymundan hela slutronden men när han tog sig till 15 under par genom att rulla i en fyrametersputt på 72:a hålet delade han ledningen med Collin Morikawa och Xander Schauffele.

Bryson DeChambeau gjorde bogey på det 17:e hålet efter att ha slagit andraslaget långt över green och missade sedan hårfint birdien på sista hålet för att ta sig till jämsides med Berger.

Morikawa hade chansen att ta sig till 16 under par på sista green men missade från knappa två meter. Schauffele i sin tur slog i vattnet på hål 15 och treputtade sedan 17 och missade därmed särspelet som till slut stod mellan Morikawa och Berger.

Väl där lyckades Berger rädda sitt par på det 17:e hålet medan Morikawa återigen missade sin parputt från kort distans.

– Jag ville putta ut först och sätta lite press på Collin, berättade Berger, som fick ta emot den klassiska rödrutiga segerkavajen, som delats ut till segraren på Colonial sedan i början 1950, i snudd på kuslig tystnad runt anläggningen.

– Det var annorlunda minst sagt men jag står här med segerpokalen och det är det enda som spelar någon roll. Jag vet att det var miljoner som tittade framför sina tv-apparater och det duger gott just i det här läget, sa en lycklig 27-åring efter att ha tagit hem sin tredje seger på PGA-touren.

Enda svensken som spelade alla ronder, Alex Norén, avslutade med 76 slag och delade 60:e plats på ett över par totalt.

Klicka på bilden nedan för att komma till slutställningen.


Text: Martin Strömberg • 2020-06-15
TournyttAlexander NorenBryson DeChambeauCollin MorikawaDaniel BergerPGA TourTournyttXander Schauffele
Scroll to Top