Rory McIlroy tror att Europa skulle ha en fördel i ett Ryder Cup utan publik, men säger samtidigt att det inte är vad han vill ha. Foto: Getty images

Ryder Cup

McIlroy om Ryder Cup utan publik: ”Flytta fram tävlingen”

Ryder Cup kan potentiellt spelas utan publik i höst. Men då ser Rory McIlroy hellre att man flyttar fram tävlingen ett år.

Text: Jesper Johansson • 2020-04-22

Under tisdagen rapporterade PGA och European Tour att det finns möjlighet att Ryder Cup spelas utan publik. Coronapandemin har gjort att stora folksamlingar inte längre känns säkra på grund av smittorisken. Det här har förstås ställt till det för världens alla sportevenemang, golfen är inget undantag.

Men vad s äger spelarna om en lagtävling mellan Europa och USA utan publik? Världsettan Rory McIlroy uttalade sig under tisdagen då han var med i en TaylorMade-intervju på Instagram och han var tydlig: flytta tävlingen till 2021.
– Och det kommer från en europé, som ska till Amerika, vetandes att det kommer häcklas, sa Rory McIlroy och fortsatte:
– Självklart skulle det vara bättre. För Europa om tävlingen spelades utan fans då vi skulle slippa hantera vissa saker som man måste göra med publik, men samtidigt – tävlingen skulle inte bli samma stora spektakel. Det skulle inte vara någon atmosfär att tala om. Så om det kommer till att spela Ryder Cup utan publik eller skjuta upp tävlingen säger jag att man ska spela tävlingen nästa år istället.

Kommentaren från McIlroy kommer efter att Seth Waugh, chef för PGA, sa så här tidigare i veckan:
– Det är svårt att föreställa sig tävlingen utan supportrar. Vi har börjat prata om det finns sätt att skapa en virtuell upplevelse för fansen och vi ska försöka vara så kreativa vi kan. Men det är fortfarande oklart om man kan hålla den här tävlingen utan fans över huvud taget.

Tävlingen planeras spelas 25–27 september på Whistling Straits i Wisconsin, USA.


Text: Jesper Johansson • 2020-04-22
TournyttTournytt
Scroll to Top