Publiken på Ryder Cup brukar vara högljudd och omtalad. Men frågan är om den kommer finnas över huvud taget 2020... Foto: Getty images

Publikfest i riskzon

Ryder Cup spelas utan publik?

PGA diskuterar med European Tour hur Ryder Cup ska kunna spelas i år. Kanske görs det utan publik.

Text: Jesper Johansson • 2020-04-21

Ryder Cup – en av de golftävlingarna med absolut störst publik och kanske den tävlingen där supportrarna betyder mest, då de hejar på sitt hemmalag. Ryder Cup – tävlingen som 2020 kanske spelas utan publik.

PGA of America diskuterar hur de ska kunna anordna tävlingen utan åskådare, kanske kan tävlingen spelas bakom stängda dörrar.
– Det är svårt att föreställa sig tävlingen utan supportrar. Vi har börjat prata om det finns sätt att skapa en viruell upplevelse för fansen och vi ska försöka vara så kreativa vi kan, säger Swth Waugh PGA-chefen, till radioprogrammen WFAN.
– Men det är fortfarande oklart om man kan hålla den här tävlingen utan fans över huvud taget.

Tävlingen är planerad att spelas på Whistling Straits 25–27 september på Whistling Straits i Wisconsin, USA. Tävlingen är en av de sportevenemang som drar till sig störst antal supportrar och engagemang, vilket Waugh är medveten om.
– Supportrarna är Ryder Cup, till en viss grad.

Även om tävlingen kommer kunna spelas – med eller utan publik – finns det fortsatta problem för tävlingen. Ryder Cup är en tävling dit världens bästa spelare från USA och Europa kvalar in. Det gör att ett visst antal tävlingar måste spelas för att möjliga deltagare ska få en rättvis chans att ta poäng. European Tour har beslutat att inga tävlingar ska spelas förrän mitten av juli, som tidigast.


Text: Jesper Johansson • 2020-04-21
TournyttRyder CupTournytt
Scroll to Top