Justin Thomas kommer att vara en del av USA:s OS-lag om han kvalar in. Foto: Getty images

Olympiska spelen

Thomas siktar på Tokyo

Justin Thomas har siktet inställt på OS i Tokyo, även fast tävlingsschemat är snårigt under den tiden på året.

Text: Jesper Johansson • 2020-01-30

Med lite mer än ett halvår kvar till de olympiska spelen i Tokyo börjar det spekuleras i vilka spelare som kommer att vara med och inte.
Inför veckans European Tour-tävling berättade Brooks Koepka och Dustin Johnson att de inte är helt hundra om de ska delta i OS om de får chansen. Detta då schemat kring spelen är tätt med stora tävlingar. Koepka sa så här till medier på plats i Saudiarabien.
– För mig handlar det mycket om hur min kropp känns. De fyra majortävlingarna är definitivt mer värdefulla för mig. FedEx Cup också, det är ett av mina mål för året att vinna den säsongslånga tävlingen. Vi får se hur allt faller ut.

LÄS MER: DJ och Koepka skeptiska till OS

Koepka är USA:s och världens högst rankade spelare, så att han är en del av den olympiska truppen kommer helt och hållet vara upp till honom. USA:s näst högst rankade spelare är Justin Thomas, och mycket tyder på att även han kommer att vara med i laget. Han berättade också för medier inför veckans Waste Management Phoenix Open att han ska vara i Tokyo om han får chansen, hur trångt det än är i kalendern.
– Det finns inga scenarion då jag struntar i OS om jag är kvalificerad. Det är något alldeles extra. Det sker vart fjärde år och nu har jag chansen att vara med, sa Thomas.

Chansen lär han definitivt ha. Thomas har redan tagit två segrar den här säsongen och om han vinner i veckan skulle det innebära fyra segrar de senaste nio starterna. Vilka hans lagkamrater blir återstår att se. Oavsett hur kollegorna tänker har Justin Thomas inga tankar på att kritisera dem som säger nej.
– Det är en obekväm fråga, det finns inget svar som är rätt. Oavsett vad man svarar kommer man bli förlöjligad då man prioriterar ”fel”. Jag tycker inte man ska jämföra OS med något annat, det är sin egna grej.

När OS spelades i Rio de Janeiro 2016 var det många världsstjärnor som tackade nej på grund av zika-viruset. De spelarna var bland annat Rory McIlroy och Dustin Johnson. Om OS-kvalet skulle avgöras i dag hade det amerikanska laget preliminärt bestått av Brooks Koepka, Justin Thomas, Dustin Johnson och Tiger Woods.


Text: Jesper Johansson • 2020-01-30
TournyttJustin ThomasOlympiska spelenTournytt
Scroll to Top