Varken Dustin Johnson eller Brooks Koepka verkar vara speciellt intresserade av att delta i OS. Foto: Getty images

Olympiska spelen

DJ och Koepka skeptiska till OS

När OS-tävlingarna i Tokyo ska spelas finns det en risk att två av de största amerikanska stjärnorna inte deltar.

Text: Jesper Johansson • 2020-01-29

När OS i Rio de Janeiro skulle spelas hade Dustin Johnson chansen att vara med men tackade nej. Anledningen då var hotet om zika-viruset.
Som det ser ut nu kommer han att ha chansen att delta även i år. Men också den här gången kan han tacka nej, dock av en helt annan anledning.

Zika-viruset är inget problem i Tokyo. Det som däremot är problematiskt är tävlingens tid på året. Dustin Johnson sa så här till medier på plats i Saudiarabien inför veckans European Tour-tävling.
– Att representera USA är något jag skulle vara stolt över att göra. Men kommer det att passa in i schemat ordentligt? Jag är inte helt säker. Det är väldigt många tävlingar som spelas precis där och leder upp till OS. Jag jobbar med mitt team för att hitta den bästa möjliga lösningen, sa Johnson.

Världsettan Brooks Koepka har samma problem. Han värderar andra tävlingar högre.
– För mig handlar det mycket om hur min kropp känns. De fyra majortävlingarna är definitivt mer värdefulla för mig. FedEx Cup också, det är ett av mina mål för året att vinna den säsongslånga tävlingen. Vi får se hur allt faller ut.

Två veckor innan OS i Tokyo spelas The Open på Royal St Georges i England. Två veckor efter olympiska tävlingen inleds FedEx Cup-slutspelet.


Text: Jesper Johansson • 2020-01-29
TournyttBrooks KoepkaDustin JohnsonOlympiska spelenPGA TourThe OpenTournytt
Scroll to Top