Albertsons Boise Open – Final Round

Hovland säkrade PGA Tour-kortet – med fyra olika järnset

Viktor Hovland är ett av golfens mest spännande namn och en stor talang. På några månader har han tagit sig in på PGA Tour utan konsekvens i bagen.

Text: Jesper Johansson • 2019-08-28 Uppdaterad 2019-12-12

Viktor Hovland var bara några få inspelade dollar ifrån att säkra ett kort på PGA Tour genom sina sponsorinbjudningar efter US Open i somras. Därefter tog han sig in i Korn Ferry Tours slutspel där över 70 spelare gjorde upp om 25 spelrättigheter på PGA Tour kommande säsong. 

Efter två av tre slutspelstävlingar var det klart. Hovland hade säkrat sitt kort på den stora touren till nästa säsong.

Det här är förstås väldigt imponerande. Det som gör bedriften ännu bättre är att norrmannen gjorde det här – utan att ha en och samma uppsättning i bagen.

Hovland, som skrev på ett kontrakt med Ping direkt när han blev proffs, har sedan i slutet av juli spelat med fyra olika uppsättningar av järnklubbor. Detta i sina sju professionella starter.

21-åringen har i sina fem professionella starter använt fyra olika typer av mixade järnset från Ping. De tre olika modellerna som använts är iBlade, i210 och Blueprint. Anledningen till de olika järnmixarna är inte känd, men ett som är säkert är att det inte har med precisionen att göra.

För i de starterna han gjorde på PGA Tour hade han 0,947 strokes gained in mot green. Det räknades inte i den officiella statistiken då underlaget var för litet men om det hade gjort det, då hade han blivit tredje bäst på touren – bara slagen av Henrik Stenson och Justin Thomas.

Här kan du läsa mer om de olika järnen från Ping:

Pings nya järnklubbor för de absolut bästa spelarna


Järntest: Ping i210


Testat: Järnklubborna Ping iBlade


Text: Jesper Johansson • 2019-08-28
TournyttPGA TourPingTournyttUtrustningViktor Hovland
Rulla till toppen