5de3d93c397d1

Tournytt

Här spelas Sörenstams tävling 2020

Annika Invitational Europe återvänder till Halmstad GK nästa år.

CM Hellsten • 2019-06-20

Senast Sverige stod som värd för en Ladies European Tour-tävling var 2015 då Helsingborg Open avgjordes på Vasatorp Tournament Course.
Den här veckan har Vasatorp stått som värd för Annika Invitational Europe.
– Jag tycker att den här tävlingen är jätteviktig. Det här är åttonde året och det känns som att det är den största internationella tävling som Sverige har för tjejer, sa Annika Sörenstam i en Facebookintervju med Svensk Golf.

Se TV-intervjun med Annika Sörenstam:

Amatörtävlingen avslutades under torsdagen och nu är det klart att Annika Invitational Europe återvänder till Halmstad GK nästa sommar.
Datumet 2020 är 14–18 juni.
Då kommer de 78 främsta flickjuniorerna i Europa till banan som 2007 arrangerade Solheim Cup.
– Halmstad GK är glada och stolta att återigen stå värd för Annika Invitational. Vi hade en mycket positiv upplevelse 2017 och det är roligt att kunna vara en del av dessa unga tjejers satsning på sin sport. Annika Sörenstams engagemang är beundransvärt och vi vill gärna bidra på bästa sätt för att göra arrangemanget så bra som möjligt, säger Christian Jakobsson klubbdirektör Halmstad GK.

Sörenstams 3 bästa råd till unga golfare

Halmstad marknadsför sig som Golfhuvudstaden som jobbar för att öka golfturismen till orten.
Camilla Axelsson är projektledare för Golfhuvudstaden:
– Vi är väldigt glada att Annika Sörenstam ännu en gång väljer att lägga sin tävling i Halmstad och att Halmstad Golfklubb återigen står som värd för en internationell tävling. Sist var det många Halmstadbor och tillresta som valde att följa spelet på banan och även närvara på Annikas clinic, vi hoppas på lika bra uppslutning den här gången, säger Camilla Axelsson projektledare för Golfhuvudstaden.

Senast Halmstad GK arrangerade Annika Invitational Europe var 2017.
Då vann Amanda Linnér med ett slag före lokala talangen Julia Engström från Ringenäs GK – som 2018 utsågs till Årets rookie på LET…

Ungdomsläger på Vasatorp under Annika Invitational Europe:

Scroll to Top