Tournytt

Naturligtvis GCC invigs i helgen

Assartorps GK lades ner 2017 på grund av ett sviktande antal medlemmar. Nu har banan uppstått i en ny skepnad. På samma plats finns nu Naturligtvis GCC.

Jesper Johansson • 2019-04-08

Det var för tre år sedan som Assartorps Golfklubb lades ner efter flera år av ekonomiska problem. Trots seriösa satsningar lyckades de inte locka till sig nya medlemmar och situationen blev till slut ohållbar. Marken gick sedan upp till försäljning och företaget Utmaningarnas Hus valde då att köpa golfbanan. Många var intresserade av området beläget mellan Sturup och centrala Malmö. Men ingen var intresserad att driva en golfbana – förutom just Utmaningarnas Hus. 

Företaget arbetar med att skapa konferenser åt företag och letade efter ett område för utomhusaktiviteter. När golfbanan var till salu slog de till.
– Vi ville skaffa mervärde till våra verksamheter och därför inte lägga ner golfbanan. Men vi ville heller inte sköta den, så klubben hyrde in sig på marken till ett snällt pris. Men de fick inte ordning på priset och valde att lägga ner. Då fick vi en golfbana i knät, säger Olle Sjölund, vd på Utmaningarnas Hus, till svenskgolf.se/wp.

Det gjorde att företaget hade två alternativ; låta banan växa igen eller sköta den själva. Eftersom de fortfarande hade planer på att skapa en konferens- och mötesanläggning på området så skötte man banan själva med så låga kostnader som möjligt. Det var 2017. Året efter valde man att istället. Satsa fullt ut på golfbanan och därför lät man den byggas om. 

Naturligtvis GCC invigs i helgen
Så här såg hål 1 ut när den var utformad. Det färdiga resultatet kan du se längst upp i artikeln.

Banarkitketen Peter Chamberlain anlitades för att rita om golfbanan och den största utmaningen var att göra banan enklare.
– Banan har varit lite för svår och väldigt kuperad. Det var många dolda hål som gjorde det svårt. Så därför har vi tagit bort allt som gömt golfhålen, det finns nu bara ett dolt inspel kvar. Utöver det har vi gjort banan mycket snällare. Vi tog bort några bunkrar och ändrade klipplinjerna.

En annan stor förändring som man valde att göra var att ändra sträckningen på 18-hålsbanan – och ändra den till två.

Naturligtvis GCC invigs i helgen
Nya hål 3 på Naturligtvis GCC.

Nu finns det en sexhålsbana de kallar ”Short and sweet” och en annan sexhålsslinga döpt till ”Long and tough”. Det här har man gjort för att fler ska kunna spela och att man nu får välja själv hur länge man är ute på golfbanan. Så som banan är uppbyggd finns det naturliga avslutningar efter tre hål, sex hål, nio hål och tolv. Om man vill spela 18 hål inleder och avslutar man med ”short and sweet” och spelar ”long and tough” därimellan.

Den nyskapade golfklubben har sin invigning 13 april. Då ska en tävling spelas på tolvhålsbanan med efterföljande lunch, prisutdelning och information om vad som händer på banan med det något udda namnet Naturligtvis GCC.
Olle Sjölund förklarar varför man valt att döpa klubben så.
– Det kommer fårn den vackra naturen. När vi presenterade namnet var det många som reagerade och vissa tyckte att det verkligen var udda och konstigt. Då kände vi att det var helt rätt. Det här kommer inte likna någon annan golfanläggning.

 


Scroll to Top