Vallda har sedan i höstas anlitat longdrive-stjärnan Emil Rosberg som Head PRO. Foto: Klubben

Golfsverige

Långtslående Rosberg ny head pro på Vallda

Flera förändringar har skett på Valda Golf & Country Club. Västkustsklubben har tillsatt flera nya personer till olika roller, bland annat long drive-stjärnan Emil Rosberg.

Text: Jesper Johansson • 2020-04-29

Vallda Golf & Country Club i Kungsbacka har sedan ett antal veckor varit öppen för medlemmar. Nu kan också gäster spela på banan som liknar de skotska hedbanorna. De som kommer till klubben möts av flera nya och halvnya ansikten.
Johan Axgren är ny banchef och Emil Rosberg är nu officiellt Head pro på klubben, även om han tillträdde redan i höstas. Utöver det har klubben gjort en satsning och rustat upp träningsstudion som renoverats.
–Vi arbetar ständigt med att utveckla både verksamhet samt området så det är med glädje vi välkomnar både Emil Rosberg samt Johan Axgren till klubben, säger klubbchef Patrik Fredriksson i ett pressmeddelande.

Johan Axgren tillträdde som ny banchef i mars efter att Stefan Nilsson gått vidare för att arbeta åt Svenska Golfförbundet. Axgren arbetade tidigare på Hills Golf i Göteborg och parallellt med arbetet som banchef kommer han att läsa det sista steget på HGU, högre greenkeeper utbildning.

Emil Rosberg tillträdde i oktober och kommer nu att ansvara för träningsverksamheten för såväl juniorer som seniorer.

I höstas blev det en bronspeng i longdrive-VM efter att ha slagit en 371 meter lång drive. I nästa nummer av Svensk Golf kommer du kunna läsa en längre intervju med Rosberg och longdrive-stjärnan Sandra Carlborg med fokus på det långa spelet.


Text: Jesper Johansson • 2020-04-29
SpelaEmil RosbergGolfsverigeVallda G&CC
Scroll to Top