Annons

Hooks underbart vackra och roliga parkbana har skänkt glädje åt många golfspelare genom åen // Foto: Hooks Herrgård

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Hooks Herrgård
Partner

Skaffa golfminnen för livet på Sveriges bästa golfhotell

Två varierade banor, spa och underbart boende mitt i de småländska skogarna.

Text: • 2022-04-11 Uppdaterad 2022-04-25

Det är ingen slump att Hooks Herrgård gång efter annan hamnar i topp av rankinglistor och omröstningar över Sveriges bästa golfresort. Tidningen Golf Digest utsåg 2018 Hook till Sveriges bästa golfhotell med motiveringen: ”Som golfhotell är Hooks Herrgård ett mindre svenskt standardverk. Med två 18-hålsbanor som kompletterar varandra väl får vi både det vackra och lekfulla på parkbanan och det mer utmanande och trolska på skogsbanan. Allt finns inom räckhåll, en kort promenad från det nav som den vackra herrgårdsbyggnaden utgör. Förutom golfen blickar vi också mer än gärna mot Hokasjön från någon av poolerna i den spektakulära spaanläggningen. En vy som också kan avnjutas i restaurangen där köket fortsätter att hålla en hög och stabil nivå”.

Anläggningen har dessutom definitivt utvecklats sedan 2018. Här vilar man inte och är nöjda med vad som varit utan vill hela tiden framåt och utvecklas till en ännu bättre version av sig själva. Byggnader och rum renoveras regelbundet och golfbanorna uppgraderas kontinuerligt för att ge gäster och medlemmar en av Sveriges bästa upplevelser som man ska minnas lång tid framåt.

Kika på filmen nedan så får ni en liten bild av hur en vistelse på Hooks Herrgård kan se ut.

Golfen

Hela Hooks Herrgård andas golf. Allt från utslag och puttar till promenader över gröna, välskötta fairways och att susa fram i golfbilar runt anläggningen. Familjen Edbergs kärlek till sporten gör att man ser golfen som en extra familjemedlem.

Redan 1934 byggdes herrgårdens fyra första golfhål och blev då bland de första i Sverige. Sedan familjen Edberg tog över har Parkbanan byggts ut till 18 hål samt Skogsbanan tillkommit med sina 18 hål i lite tajtare teknisk skogsmiljö. Båda tillhör utan tvekan Sveriges vackraste golfbanor, samt att de kompletterar varandra på ett sätt som gör att man aldrig tröttnar på någon av dem.

Även om familjens egna spelare är av varierande kaliber, från Martina och Pelle Edberg som båda spelat som proffs till farfar Stefan Edberg som tycker att ”greenen lutar väldigt på vissa ställen”… så ligger golfen familjen Edberg riktigt varmt om hjärtat. 

Här hittar ni Hooks golfpaket

Spa

Om ni behöver komma bort och ta ledigt från vardagen en stund finns Hooks spa här för er. Spaanläggningen ligger som sig bör med en förförande utsikt över den vackra Hokasjön och här kan ni till exempel koppla av i varma eller kalla källor eller kanske dricka en uppfriskande grön smoothie i den ångande utomhuspoolen. Efter en stund i det varma vattnet kanske ni till och med vågar er på ett uppfriskande, svalkande dopp i den iskalla sjön precis utanför?

Om ni blir sugna på att spela lite padel, golf eller gymträning så finns alla möjligheter. Omgivningarna inbjuder dessutom till en härlig mix av möjligheter för dig som vill kombinera spavistelsen med fysisk aktivitet. Och när ni tränat färdigt tar ni er tillbaka till spat och fortsätter njuta av bastulandskapet, upplevelseduschar eller bokar en rengörande ansiktsbehandling.

Efter en dag med spa och träning kan man njuta av vällagad god mat och dryck i den charmiga restaurangen. När sedan tröttheten smyger sig på väntar prassliga sköna lakan som lovar en god natts ostörd sömn. På morgonkvisten serveras en kravmärkt frukostbuffé som sätter er i stämning för fler avkopplande och lugnande spabehandlingar.

Hotell

Inbäddad i de småländska skogarna intill Hokasjöns vatten och slingrande grusvägar, breder Hooks Herrgårds flyglar och salonger ut sig – och har så gjort sedan 1300-talet, åtminstone delar av den. Även om mycket hänt genom åren, finns historien och värnandet om herrgården och allt runtomkring kvar.

När familjen Edberg tog över verksamheten på 1960-talet var det för att skapa en unik plats, olik någon annan, samt att se möjligheterna i omgivningarna och herrgården.

Målsättningen är att alla som kommer till Hook ska känna sig som en del av familjen och det genomsyrar allt man gör; från hejaropen i sandbunkern till varma hotellrum och uppdukade middagsbord till den hjärtliga och varma atmosfären som alla på Hook arbetar för att behålla.

Restaurang

Slå er ner vid ett bord med Hokasjöns skönhet som rogivande kuliss och omringad av 1700-talets elegans, uppdukat med mer än bara mat. På Hook är upplevelsen som består av intryck, färger och miljö lika viktig som den goda maten. Ni ska kunna gå från bordet med en känsla av välmående, njutning och ro, gärna efter att ha skålat för livet, omgivningarna och sällskapet både en och fem gånger. Menyerna varierar efter säsongens läckerheter och kockarna använder sig i största möjliga mån av lokala råvaror,
både för miljön och smakens skull.

Konferens

Vill ni ha mer än en vanlig konferens?

Det vill man att ni ska få på Hook också. Därför beslutades tidigt att erbjuda mer än bara lokaler för möten och istället skapa platser för möjligheter. Vi talar om möjligheter som skapas i ett unikt läge mitt emellan Stockholm, Göteborg och Malmö, 25 minuter söder om Jönköping. Med möjligheter menar man de förutsättningar som skapas med hjälp av naturen runt omkring, oavsett om det handlar om en golfrunda eller en skogspromenad. Möjligheter som främjas i de anrika salongerna från 1700-talet eller i anläggningens spa, i möten runt borden, med pennor och block eller god mat från fantastiska kockar, i skålar och skratt. Eller i eftertanke med en avec på hotellrummet. Om ni söker en härlig, kontrastrik och unik konferensupplevelse, har ni definitivt hittat rätt.


Text: • 2022-04-11
PartnerHooks HerrgårdPartnerVeckans banaVeckans bana – SponsradVeckans golfbana
Scroll to Top