Annons

När du bor på Villa Baro har du bara en minut till en av Sveriges abslut vackraste golfbanor, Åtvidabergs // Foto: Villa Baro

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Villa Baro
Partner

Drömgolf och historisk hotellmiljö – Östergötland när det är som vackrast

En av Sveriges mest rofyllda och vackra golfdestinationer.

Text: Villa Baro • 2022-03-22 Uppdaterad 2022-03-24

Om ni vill kombinera bekvämt, fräscht, naturnära boende med golf på en av Sveriges vackraste och bästa banor så är Villa Baro stället för er. Här möts historia och nutid i ett och samma besöksmål – en speciell plats som rymmer oändligt med upplevelser och inte minst bra golf.

Gamla, klassiska Trädgårdshotellet blev Villa Baro år 2020 men all den charm och färgglada historia som Trädgårdshotellet samlat på sig genom åren lever verkligen kvar i väggarna på nya Villa Baro. Här finns vid sidan av golfen en hel mängd aktiviteter om ni vill ta en golfledig dag. Vandring, kajakpaddling, en fisketur i Bysjön, jakt eller kanske ett avslappnande och välgörande yogapass?

Golfen

Åtvidabergs golfbana fick sina första nio hål designade av Douglas Brasier redan 1957 och Peter Nordwall såg sedan till att klubben fick 18 hål som öppnades 2000. Vid Bysjöns glittrande vatten ligger ett av landets mest omtalade golfhål, Långa sjö är en par 5:a där fairway, från tee till green, löper längs strandkanten. Långa Sjö brukar alltid placera sig högt när Sveriges bästa golfhål ska utses men hela banan är en underbar naturupplevelse där vandringen i ekskogarna verkligen är balsam för själen. Och vattnet är ofta närvarande. Åtvidabergs golfbana är en utmaning och njutning på samma gång, precis som golf ska vara.

Boendet

Villa Baro har 39 rum och ligger otroligt naturskönt vid Bysjön bara någon minut från välkända Åtvidabergs Golfklubb. Här har hotellet legat ända sedan den första niohålsbanan öppnades 1957 och har genomgått flera renoveringar sedan dess. När nyrenoverade Villa Baro öppnade 2020 invigdes även den nya flygeln som rymmer allt från hotellrum och lounge till yoga och jaktrum. Naturen är alltid närvarande och på Villa Baro finns mängder av aktiviteter och underbar mat som till största delen hämtats från närområdet. Här kan du vila efter en lyckad golfrond och verkligen må så bra som du förtjänar.


Text: Villa Baro • 2022-03-22
PartnerÅtvidabergs GKPartnerVeckans bana – SponsradVilla Baro
Scroll to Top