Annons

Det finns få anläggningar i Sverige som kan matcha magin i vyerna som man får på några av hålen på Landskrona GK // Foto: Mickael Tannus/Landskrona GK

Magiska vyer och mäktig linkskänsla

Klassiska klubben vill skapa "Sveriges bästa golfupplevelse"

Text: Landskrona GK • 2022-01-17 Uppdaterad 2022-03-24

Om man kan tala om klassiska svenska banor så ingår verkligen Landskrona GK i den kategorin. Sedan början av 1960-talet har golfbanan legat strax norr om Landskrona vid Kungsgården Erikstorp och på senare år har man verkligen uppgraderat anläggningen på i princip alla punkter.

Sedan 1987 finns det två 18-hålsbanor hos Landskrona GK och så här har utvecklingen sett ut sedan Hildeborgsbanans öppning:

  • 1987 Invigning av Hildesborgsbanan som ritades av Åke Persson
  • 2007 Ombyggnation av greenområdena på Erikstorpsbanan inleddes, arkitekter Karl-Oskar Seth och Peter Chamberlain
  • 2010 Utbyggnad av Hildesborgsbanan till par 70, arkitekter Karl-Oskar Seth och Peter Chamberlain
  • 2016 Ny sträckning båda slingorna Erikstorp och Hildesborg inklusive nybyggnation av sex nya hål pga att bostadsprojekt Norra Borstahusen kommer att bebygga hål 1-6 på nuvarande Erikstorpsbanan, arkitekt Johan Benestam
  • 2021 Nya målområden i konstgräs på drivingrangen, arkitekt Johan Benestam

Men den redan fina och högklassiga anläggningen är inte nöjd än utan arbetet med att arbeta fram något verkligt unikt fortsätter. När det gäller banorna så har man tillsammans med golfbanearkitekten Johan Benestam lagt en plan som sträcker sig fram till 2024 med visionen att skapa ”Sveriges bästa golfupplevelse”. Landskrona vill via Benestams arbete lyfta fram banans karaktärsdrag ytterligare genom att skapa en links- och seasidekänsla från första slaget till dess att man kliver av sista greenen. Förutsättningarna att lyckas är goda då få anläggningar i Sverige har den magiska utsikten som Landskrona eller de fina markförutsättningarna som finns här.

Klubben är dessutom mitt uppe i bygget av det nya klubbhuset som ska stå klart när säsongen 2022 drar igång i vår. Det kommer att innehålla nya serveringsytor, en klubblounge, större shop, nya omklädningsrum och ett större gym för medlemmarna på första våningen. På andra våningen kommer Svenska Golfmuseet att husera. Det nya klubbhuset blir en förlängning av gamla shoppen, längs med puttingreen upp och ihop med gamla klubbhuset.

Magnus Bondesson är marknads- och informationsansvarig på klubben och han får personifiera den framåtanda och optimism som Landskrona GK utstrålar.

– Läget på Landskrona GK är fullkomligt unikt. Vi erbjuder verkligen storslagen golf i direkt närhet till Öresund med fantastiska spelytor. Några av våra hål slingrar sig ut mot ön Ven och om man blickar söderöver kan man skönja Köpenhamn, berättar han.

Man har nyligen byggt Sveriges största konstgräsområde med fyra målgreener på driving rangen som dessutom ska kompletteras med nya, fräscha Titleistbollar till säsongstart för att ge alla som tycker om att träna bästa tänkbara förutsättningar.

Landskrona GK är en komplett resort med 36-hål med utsikt över Öresundskusten, Precis intill finns Mötesplats Borstahusen med boende i hus eller på femstjärnig camping med enbart 150 meter till klubbhuset och till stranden. Bilen kan gäster med enkelhet låta stå under vistelsen då alla aktiviteter såsom spa, minigolfbana, löparslinga, utomhusgym och vandringsleder ligger nära och lättillgängligt.

Mer information: Landskrona Golfklubb

Mötesplats Borstahusen


Text: Landskrona GK • 2022-01-17
PartnerBorstahusenLandskrona GKPartnerVeckans bana – SponsradVeckans golfbana
Rulla till toppen