Annons
GolfStar

GolfStar Kungsängen blir en 27-hålsanläggning

36 hål blir 27, med ett löfte om förbättring. Detta gör Kungsängen till en anläggning för framtiden samtidigt som den redan nu andas mästerskapsklass.

Text: GolfStar • 2021-06-21 Uppdaterad 2021-06-21

GolfStar Kungsängen har en historia som sträcker sig tillbaka till slutet av 1980-talet och har sedan dess arbetat för att skapa en bana i mästerskapsklass. Som ett betyg på ett lyckosamt arbete har Kungsängen stått värd för Scandinavian Masters hela fyra gånger mellan åren 1998 och 2005.

Idag erbjuds två 18-hålsbanor – Kings Course och Queens Course.
Kings Course invigdes år 1993 och två år senare började det omfattande arbetet med att bygga om banan till en mästerskapsbana. Arbetet slutfördes år 1998, samma år som Kungsängen stod som värd för Scandinavian Masters för första gången och Jesper Parnevik stod som vinnare.

På Kings Course kan amatören möta den professionella spelaren på lika villkor eftersom det skiljer avsevärt i längd mellan klubbtee och backtee på de flesta av hålen. Stora undulerade greener i kombination med strategiskt placerade bunkrar gör Kings Course till en riktig utmaning där du ska känna dig stolt om du spelar på din handicap.

Queens Course invigdes år 1991 och är en skogsbana med smala fairways där du spelar de flesta hålen helt åtskild från andra spelare. Banan ställer högre krav på precision framför längd i slagen. Signaturhålet är de 18:e – ett par 3-hål, där du står högt upp på tee, har en härlig utsikt över greenen, vattenhindret och bunkern som vaktar innan och med klubbhuset som kuliss.
– De senaste säsongerna är Queens Course en av GolfStars banor som öppnat tidigast på säsongen. Redan månadsskiftet februari–mars, vilket har varit mycket uppskattat bland våra medlemmar berättar Stefan Brikell, Loyalty Manager på GolfStar.

För två år sedan förvärvade ICA Fastigheter marken från den dåvarande markägaren. I samband med detta slöts också ett långsiktigt arrendeavtal mellan GolfStar och ICA, vilket tillvaratar båda parternas intressen på bästa sätt.
– Vi har ett mycket bra samarbete med ICA. Det är i dagsläget klart att golfanläggningen efter säsongen 2021, kommer att erbjuda 27 fina golfhål, 9 från Kings Course och 18 från Queens Course. Tillsammans med vår banarkitekt Peter Fjällman håller vi på att utarbeta en plan för att vidareutveckla och förädla de kvarvarande 27 hålen. Därtill planeras också en byggnation av en ny driving-range, övningsområden och parkering, fortsätter Stefan.

På anläggningen finns också ett klubbhus med en bra året-runt-öppen restaurang med uteservering som erbjuder allt från kaffe och bulle till goda luncher och härliga middagsalternativ. I klubbhuset hittar du även reception och shop, där du bland annat vänder dig till för incheckning, inköp av golfkläder, tillbehör och annat du kan tänkas behöva under golfrundan.

Varmt välkommen till GolfStar Kungsängen!


Text: GolfStar • 2021-06-21
PartnerGolfStarKungsängen GCVeckans bana – Sponsrad
Rulla till toppen