Annons
Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Åsele GK
Partner

Naturskön golf helt utan stress

Om du uppskattar golf, ett norrländskt lugn och vacker natur är Åsele Golfklubb ett alternativ för dig.

Text: Åsele GK • 2021-05-17

Den lilla norrländska klubben, belägen i södra Lappland, kommer möjligtvis inte ge dig de taktiskt bäst utritade golfhålen du spelat. Kanske inte heller ett fairwayskick värdigt PGA Tour. Men så är väl kanske inte det vad golf handlar om.

För dig som använder sporten för motion, förströelse, umgänge och inre frid är Åsele Golfklubb ett härligt alternativ.

Banan har i vanliga fall öppet mellan juni och oktober med, i svenska mått mätt, utmärkta spelunderlag. Niohålaren är belägen runt Åsele flygfält, vilket gör att det är en av få klubbar du faktiskt kan flyga till. Till i år har man också öppnat upp Café Genlanda för dig som vill ha något gott att äta längs vägen. Anders Westman, ordförande i klubben, förklarar varför man ska ta sig till den gemytliga golfklubben.
– Under sommardagarna kan man spela golf långt in i natten. Och eftersom det finns gott om lediga starttider kan man här spela mycket – om det nu är vad man är ute efter.

Hur skulle du beskriva banan?
– En fostrande skogsbana med utmanande hål. Här gäller det att hitta fairway. Greenerna är dock ganska stora och tar därför emot inspelen på ett bra sätt. Naturen och djurlivet får man på köpet.

Utöver golf finns det nämligen en hel del att göra i Åsele. Golfklubben har ett nära samarbete med grannklubbarna, vilket gör att man enkelt kan ta sig mellan dem för att komponera en golfresa med variation. Om man dessutom väljer rätt vecka att göra sin resa kan man uppleva en av Sveriges absolut största marknader.
– Tredje helgen i juli arrangerar Åsele en av Sveriges största marknader med uppemot 150 000 besökare på fem dagar. I samband med det anordnar vi dessutom en golftävling som alltid har ett bra startfält, säger Westman.

Medlemsskap för distansmedlemmar erbjuds för 500 kronor till vilket är kopplat förmånliga extraerbjudanen:

  • Rabatt på greenfee på Veckefjärdens GC med 200 kronor
  • 15 % rabatt i golfshopen på Veckefjärdens GC
  • 15 % rabatt på golfpaket på Hotell Veckefjärden
  • 15 % rabatt i webbshopen på Häggströms Modehus, haggstromsmodehus.se
  • 15 % rabatt på Klädhuset BA:s i Åsele

– Åsele som ort erbjuder också mycket mer än själva golfen. Ridklubb, friluftsspår och goda jakt- och fiskemöjligheter för att nämna några. Inne i Åsele finns också Åsele Wärdshus med kulinarisk mat och mycket mer, vilket bara det gör Åsele värt ett besök.

Golfklubben har ett samarbetsavtal med Åsele Wärdshus, som erbjuder boende, mat och härlig golf. Sent in på småtimmarna – om det är vad man är på jakt efter. Annars tar man det lugnt, andas in frisk luft och njuter av en puttrig promenad i oslagbar, unik, norrländsk natur. Det är upp till dig.

Läs mer om Åsele Golfklubb


Text: Åsele GK • 2021-05-17
PartnerÅsele GolfklubbVeckans bana – SponsradVeckans golfbana
Scroll to Top