R&A breddar sitt hållbarhetsarbete. Genrebild: Getty Images

R&A vill hjälpa svenska klubbar med hållbar banskötsel

Utvidgar verksamheten till att omfatta golfbanor i hela Europa.

Text: Olof Åsgård • 2023-10-06 Uppdaterad 2023-10-06

R&A:s Sustainable Agronomy Service ger råd och experthjälp till golfanläggningar. Sedan tidigare har tjänsten erbjudits till Asien och Stillahavsregionen. Nu utvidgas verksamheten och R&A:s experter kommer nu också kunna hjälpa golfbanor i Storbritannien och Irland samt kontinentala Europa och Norden. 

Det handlar om hållbar banskötsel i tider med striktare regler kring bekämpningsmedel, ont om tillgång till vatten samt klimatförändringar. 

– Vi är här för att tillhandahålla expertis och stöd till golfanläggningar och lyfta fram de mest effektiva och tillgängliga metoderna kring hållbar golfbaneskötsel. Detta kommer att göra det möjligt för anläggningarna att utveckla planer som kommer att ge optimal kondition året runt och som har hållbarhet i centrum, säger R&A:s chefsagronom Alistair Beggs. 

Genom tjänsten kommer klubbarna också att kunna ta del av rådgivning från R&A’s egna experter inom agronomi, som årligen arbetar med mästerskap som The Open och AIG Women’s Open.

I Sverige finns sedan lång tid tillbaka förbundsanställda, företag och organisationer som arbetar med dessa frågor, däribland bankonsulenterna vid Svenska Golfförbundet, i dag åtta personer. Samt STERF (Scandinavian Turfgrass and Environment Research Foundation).  


Text: Olof Åsgård • 2023-10-06
NyheterGolfsverigeGolfvärldenNyheterR&A
Rulla till toppen