Hans Larsson mottog kollegornas hyllningar när priset delades ut. Foto: PGA of Sweden

Golfsverige

Han blev årets tränare i Sverige

Hans Larsson mottog utmärkelsen “Club Pro of The Year” under PGA of Swedens 90-års firande i Halmstad.

Text: Eric Franzén • 2022-03-15 Uppdaterad 2022-03-15

Under förra veckans PGA Summit 2022, som arrangerades i samband med PGA of Swedens 90-års firande, mottog Hans Larsson utmärkelsen ”Club Pro of The Year” under stora applåder från kollegorna på plats i Halmstad.

Priset är ett stipedium på 25 000 kronor som delas ut av stiftelsen PGA Future Funds.

Hans Larsson har arbetat som tränare på Riksidrottsgymnasiet i över två decennier. Genom åren har han även tränat tourspelare som Robert Karlsson, Madelene Sagström och Ludvig Åberg samt också anlitats som föreläsare under PGA:s utbildningar.

– Så fort jag är på resande fot och där är andra tränare så söker jag ofta upp dem för att få chansen att prata med dem. Kan de då dela med sig så är det fantastiskt, och sedan försöker jag bidra i andra riktningen. Så jobbar jag med spelarna också där de mer erfarna spelarna delar med sig till de yngre, säger Hans Larsson till PGA of Sweden.

Under PGA Networking Summit i Halmstad donerade också Svenska Golfförbundet 90 000 kronor till PGA of Sweden som gåva till organisationens jubileum. Pengar som går till PGA Future Fund och där delas ut som framtida stipendier.

Syftet med Future Fund är att ge ett direkt ekonomiskt stöd till yngre tourproffs, som kan vara till mycket stor hjälp när en spelare tar steget upp till en högre tour. 

Dessa stipendier delas i år ut för 25:e gången och har genom åren getts till spelare som Henrik Stenson och Anna Nordqvist under ett tidigt skede av karriären. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Eric Franzén • 2022-03-15
NyheterArtiklarGolfsverigeHans LarssonNyheterPGA of Sweden
Scroll to Top