Efter drygt fyra år som chefredaktör och sammanlagt 15 år i olika roller på Svensk Golf lämnar Oskar Åsgård sin tjänst.

Nyheter

Svensk Golfs chefredaktör slutar

Svensk Golfs chefredaktör Oskar Åsgård lämnar sin tjänst efter fyra år som chefredaktör. ”Det har varit ett drömjobb att ha Sveriges bästa läsare som uppdragsgivare”, säger han.

Text: Svensk Golf • 2021-09-28 Uppdaterad 2021-09-28

Efter drygt fyra år som chefredaktör och sammanlagt 15 år i olika roller på Svensk Golf har Oskar Åsgård lämnat sin tjänst.

Varför slutar du?
– Det har varit ett drömjobb att arbeta med Svensk Golf i olika roller sen 2006 och ha Sveriges bästa läsare som uppdragsgivare. 2020 lade vi om affärsmodellen för tidningen helt och när det arbetet nu både landat och lyft kändes det som rätt tillfälle att testa något nytt. Jag har haft fantastiska år på Svensk Golf men nu dök en spännande ny utmaning upp och jag ser verkligen fram emot att börja jobba på Toptracer i höst, säger Oskar Åsgård.

Hur går det för Svensk Golf idag?
– Bra! Som tidning fyllde Svensk Golf 75 år i år och är världens näst äldsta fortlevande golfmagasin, men jag tycker att det är en väldigt pigg pensionär vi pratar om. Återkopplingen sen vi upphörde att vara förbundets medlemstidning har varit mycket god, och det gläder mig. Svensk Golf har blivit Europas största prenumererade golftidning, till och med större än brittiska Today’s Golfer och Golf Monthly vilket åtminstone för oss i branschen säger något. Ett genuint tack till alla som trott på oss och tagit sig tid att läsa.

– Dessutom har vi haft rekordmånga läsare på svenskgolf.se under 2021. När jag säger att vi har Sveriges bästa läsare som uppdragsgivare menar jag det verkligen, läsarkontakten är något jag verkligen kommer sakna, säger Oskar Åsgård.

Oskar Åsgård. Foto: Karl Nordlund

Eric Franzén, tidigare redaktionschef på Svensk Golf, tar över som tillförordnad chefredaktör. Dessutom kommer Olof Åsgård, tidigare redaktör på Svensk Golf, att ta över tjänsten som digitalt ansvarig efter Jesper Johansson, som lämnar för att bli chefredaktör på branschtidningen Sportfack.

– Det känns väldigt bra att lämna över ledarpennan till Eric som tillsammans med vår art director Johan Sundqvists skarpa designögon och Olof Åsgårds djupa golf- och webbkunskap kommer ta mycket väl hand om alla er läsare framöver. Det har varit en förmån att få jobba ihop med många skickliga kollegor på Svensk Golf-redaktionen genom åren.

– Vi önskar Oskar ett varmt lycka till i sin nya roll och kan bara gratulera Toptracer till en mycket lyckad rekrytering. Från redaktionens horisont står vi nu inför en spännande och kul höst där den starka grund som etablerats både i print och digitala kanaler samt på eventsidan ska utvecklas vidare med nya intressanta satsningar, säger Eric Franzén.

Tidningen Svensk Golf utkommer med 10 utgåvor årligen till prenumeranter och lösnummerköpare. Nästa nummer (8/2021) kommer ut i butik den 28 september.


Text: Svensk Golf • 2021-09-28
NyheterOskar ÅsgårdSvensk Golf
Rulla till toppen