Hannes Rydell, vd/medgrundare av Sista 9.

Digitalt

Sista 9 tar in amerikansk investerare

Svensk bokningsapp har nu över 40 anslutna klubbar.

Text: Eric Franzén • 2021-02-22 Uppdaterad 2021-02-22

Bokningsappen Sista 9 möjliggör att golfare kan boka in sig på preliminära starttider från hål 10, och ta över rundan från de som aviserat att de endast ska spela första nio. En lösning som kan frigöra fler niohålsronder på banor som redan har ett högt bokningstryck.

Under fjolåret knöt Sista 9 upp över 40 anslutna golfklubbar. Nu hoppas bolaget kunna accelerera utvecklingen ytterligare genom att ta in Headlight-grundaren Dan Larsson och amerikanska investeringsprofilen Richard Garnier i ägarstrukturen, som tillsammans tillför 1 miljoner kronor i nytt kapital i utbyte mot andelar på ett par procent.

– Båda besitter ett omfattande nätverk och har varit involverade i stora techbolag sedan tidigare. Som med många andra investerare kan man sammanfatta det huvudsakliga värdet med tillgång till nya kontakter samt rådgivning och expertis. Dessa faktorer gör att vi kan accelerera snabbare samt göra färre misstag på vägen, säger Hannes Rydell, vd och grundare.
Bolaget har också tagits in i Business Sweden’s Leap Accelerator. Hannes Rydell, som startade Sista 9 vid 19 års ålder, är en av de yngsta grundarna att komma med i detta program. Som medgrundare i Sista 9 återfinns också fyrfaldige ET-segraren Mathias Grönberg.

Vilka huvudsakliga mål arbetar ni efter att uppnå under 2021?

– Det huvudsakliga målet under 2021 är att vidareutveckla vår produkt baserat på den feedback som vi fått in av våra kunder under den föregående säsongen. Vi har flera spännande features som kommer att släppas under denna säsong som vi anser kommer att stark påverkan på användarvänligheten samt den engagemangsgrad vi kan få av våra användare.

LÄS MER: Nya mobilappen ska göra det lättare att golfa


Text: Eric Franzén • 2021-02-22
NyheterMathias GrönbergSista 9
Scroll to Top