Henrik Stenson befinner sig i Florida och hoppas att han ska slippa ännu en dust med influensa // Foto: Getty Images

Coronapandemin

Stenson: “Vem vill kasta tärningen och chansa”

Henrik Stenson berättar om oron för coronaviruset efter att Pete Cowen smittats.

Text: Martin Strömberg • 2020-03-30

PGA-touren har pandemipaus efter att coronaviruset spridit sig världen över och tvingat de allra flesta branscher att avbryta sina verksamheter. Något som också drabbat golfens samtliga stora tourer, de flesta har ställt in eller skjutit upp alla tävlingar fram till och med maj.

Henrik Stenson befinner sig hemma i Florida och han försöker att se det positiva under rådande situation.

– Jag får gå tillbaka till säsongerna 2003–2004 för att hitta senaste gången jag var tävlingsfri så lång tid. Det här är ju visserligen inte ett planerat avbrott men jag försöker använda tiden på det bästa sätt jag kan. Jag fokuserar på saker jag inte annars kan göra, som att rensa i garaget eller garderoberna, det finns ju alltid saker att göra, säger Stenson till The Guardian.

Och Stenson berättar att han sympatiserar med beslutet att göra ett ordentligt uppehåll för covid-19.

– Vi har ett katastrofläge i hela världen där människor blir rejält sjuka eller till och med dör, samtidigt som världsekonomin körs i botten. Alla som lever på månadslöner och arbetar för att få ihop till hyran kommer att drabbas. Alla kommer förmodligen att påverkas i viss utsträckning men det vore ju fånigt av mig att sitta här och gnälla när det samtidigt finns väldigt många som kommer att bli av med jobben, säger han till The Guardian.

Tidigare i veckan kom beskedet att Stenson tränare Pete Cowen, 69, blivit smittad av covid-19 någon gång på resan hem efter The Players.

– Jag mår fruktansvärt och önskar inte någon den här sjukdomen, oavsett hur ung och vältränad man är, sa Cowen till The Telegraph.

– Jag hoppas och tror att han inte var smittsam när jag träffade honom senast. Jag tror han kommer klara sig men han har känt sig rejält krasslig, säger Stenson.

Stenson berättar också att han personligen känner oro för viruset och att hans senaste duster med den “vanliga” influensan inte varit någon dans på rosor.

– De säger ju att de flesta bara får milda symptom eller inga symptom alls, men vem vill kasta tärningen och chansa? Jag har haft den vanliga influensan tre gånger och mått väldigt dåligt av det. Inför Masters 2014 låg jag bara i sängen i nio dagar med hög feber. På första tävlingsdagen, det var väldigt varmt, så höll jag på att ramla ner i Rae’s Creek på väg från 13:e green. Min caddie fick ta tag i min arm och leda mig bort till nästa tee. Vid ett annat tillfälle var jag fullkomligt övertygad om att jag skulle dö. Och om det här viruset då ska kunna vara ännu värre, så känns det inget vidare. Människor är i stor fara och det här är riktigt otäckt, avslutar Stenson.

Läs mer: Stensons tränare: “Jag mår fruktansvärt”


Text: Martin Strömberg • 2020-03-30
NyheterHenrik StensonNyheterTournytt
Scroll to Top