Henrik Stenson och tränaren Pete Cowen. Foto: Getty images

Coronavirus

Stensons tränare befarat coronasmittad: ”Mår fruktansvärt”

Enligt The Telegraph är Pete Cowen, Henrik Stensons mångåriga tränare, coronasmittad.

Text: Jesper Johansson • 2020-03-23 Uppdaterad 2020-03-24

På söndagskvällen skrev The Telegraph att Henrik Stensons tränare, Pete Cowen, trodde sig vara smittad av coronaviruset. Men Cowen hade inte testats för sjukdomen, vilket han var lite besviken över att han inte heller fått.

Enligt James Corrigan, reporter på Daily Telegraph, är det nu bekräftat att Pete Cowen har smittats och att det inte bara var en misstanke. Han har varit i kontakt med Cowen och skriver på Twitter att han trots sjukdomen har kvar sin tjuriga humor precis som vanligt.

Engelsmannen ska ha ringt ambulans och ambulanspersonalen ska till honom ha sagt ”du har alla symptom man kan ha”, skriver The Telegraph. Pete Cowen fyller 70 nästa år.

Pete Cowen passar också på att säga till alla i hans ålder att vara försiktiga och följa de riktlinjer som är satta.
– Du vill verkligen inte ha den här sjukdomen. Jag mår fruktansvärt och önskar inte någon den här sjukdomen: oavsett hur ung och vältränad du är.

LÄS MER: Stenson: ”Ett virus som bör tas på största allvar”

Pete Cowen är tränare åt bland annat Henrik Stenson, Brooks Koepka och Gary Woodland. För tio dagar sedan besökte han The Players Championship för att bistå sina spelare med hjälp inför stortävlingen, som senare ställdes in efter första ronden.
Golf Week har talat med Gary Woodland som säger att han och familjen inte känner av symptomen.
– Jag har pratat med Pete (Cowen) de senaste dagarna och han berättade att han tror sig ha viruset och att han isolerats och mår uruselt. Mina tankar är med honom och alla andra som drabbats i dessa tider. Min familj och jag är hemma och försöker underhålla tre barn under tre år. Vi är friska och symptomfria.


Text: Jesper Johansson • 2020-03-23
TournyttBrooks KoepkaGary WoodlandHenrik StensonTournytt
Scroll to Top