Henrik Stenson ska ta den lediga tiden till att få ordning på en trilskande tand // Foto: Getty Images

Coronaviruset

Stenson om corona: “Ett virus som bör tas på största allvar”

Henrik Stenson ska använda den lediga tiden till produktiv träning och tandläkarbesök.

Text: Martin Strömberg • 2020-03-14

Som de flesta säkert läst vid det här laget har så gott som alla stora proffstourer ställt in eller skjutit upp alla tävlingar den närmaste tiden.

Varken damernas första major ANA Inspiration eller herrarnas dito The Masters kommer spelas som planerat den kommande månaden utan bägge har skjutits fram i tiden.

Dessutom avbröts klassiska The Players Championship efter en spelad rond tidigare den här veckan.

LÄS MER: The Masters ställs in i april, nytt speldatum 2020 diskuteras

En av alla spelare som nu får ofrivillig ledighet är Henrik Stenson, som just nu är rankad på 32:a plats i världen. Stenson berättar för Svensk Golf att han tycker att man bör ta situationen på stort allvar.

– Det har ju varit mycket stora svängningar sista tiden. Det är ju ett virus som tas, och bör tas, på största allvar trots att det inte verkar superfarligt för de flesta som får det. Det är ju väldigt dåligt för sjuka och äldre och vi måste hjälpas åt att hålla dem borta från det.

Stenson själv var inne på andra tävlingsveckan av fyra och uppehållet innebär omkastningar i tävlingsschemat och därmed livet i stort.

– Jag kan bara gå på direktiven som ges där jag befinner mig för stunden och jag ska försöka att använda tiden till att vara produktiv med träning och andra saker som man inte hinner med annars, förklarar han för Svensk Golf.

Och Stenson har själv problem som behöver åtgärdas. Inte av vanliga läkare kanske men däremot tandläkare.

– Ja, jag behöver få ordning på en molande tandvärk som bara blivit starkare de senaste två veckorna och trots två tandläkarbesök har man inte lyckats lista ut vad som är orsaken. Men vad är väl en spik i foten, som Hasse & Tage sa.

LÄS MER: Stenson mot Garcia i tuff duell – vem har bäst känsla av stjärnorna?


Text: Martin Strömberg • 2020-03-14
TournyttCoronavirusetHenrik StensonPGA TourTournytt
Scroll to Top