Årets första herrmajor kommer inte att spelas som planerat andra helgen i april. Foto: Getty Images

Augusta National

Masters ställs in i april, nytt speldatum diskuteras

Augusta National Golf Club bekräftar att The Masters inte spelas som planerat i april, men öppnar för ett senare speldatum 2020.

Text: Jesper Johansson, Oskar Åsgård • 2020-03-13 Uppdaterad 2020-03-14

På fredagseftermiddagen meddelade Augusta National Golf Club att The Masters Tournament, Augusta National Women’s Amateur och Drive, Chip and Putt National Finals inte kommer att spelas i början av april 2020 som planerat. Anledningen förstås spridningen av det nya coronaviruset över världen.

”Det här är ett beslut som förstås kommer göra många besvikna, även om jag är säker på att det är rätt beslut under dessa unika omständigheter”, skriver Fred Ridley, klubbens ordförande, i ett pressmeddelande.

”Med tanke på den senaste informationen från experter har vi beslutat oss för att flytta fram alla tävlingar. I slutändan är det hälsan och välmåendet hos alla inblandade i dessa event, och alla boende i Augusta som har gjort att vi har fattat det här beslutet. Vi hoppas att den här senareläggningen sätter oss i en bra position framöver för att på ett säkert vis kunna stå värd för Masters Tournament vid ett senare datum.”

Det står inget i pressmeddelandet om när tävlingarna skulle kunna tänkas spelas istället. Men med tanke på vädret i Augusta, Georgia, så är ett speldatum mycket senare än under maj månad osannolikt. Normalt sett så stängs Augusta National helt för medlemsspel i maj varje år och öppnar inte igen förrän i oktober på grund av de väldigt varma somrarna i Georgia.

Senast Masters inte spelades som planerat var under åren 1943-1945, då tävlingen ställdes in på grund av andra världskriget. Första upplagan av tävlingen, 1934, avgjordes i slutet av mars och 1939 års tävling började den 31 mars, men annars har The Masters spelats i april varje gång.

Enligt källor till Svensk Golf, på plats i Augusta, så är ett speldatum i oktober det mest troliga scenariot som diskuteras just nu.

LÄS MER: Players Championship inställd

LÄS MER: Så har du aldrig sett Augusta National förut


Text: Jesper Johansson, Oskar Åsgård • 2020-03-13
TournyttAugusta NationalAugusta National Womens AmateurThe MastersUS Masters
Scroll to Top