PGA Tour kommer inte att anordna tävlingar på ett antal veckor. Foto: Getty images

Coronavirus

Players Championship inställd

Det blev inte mer än 18 spelade hål i veckans Players Championship. Coronaviruset har gjort att PGA Tour tagit ett stort beslut.

Text: Jesper Johansson • 2020-03-13

Sent natten till fredagv svensk tid, meddelade PGA Tour att Players Championship ställs in. Detta på grund av coronavirusets smittospridning.

Så här skriver de i ett pressmeddelande:

”Det är med sorg vi meddelar att Players Championship är inställd.
Vi har också beslutat att ställa in alla PGA Tour-tävlingar, över alla tourer, de kommande veckorna, till och med Valero Texas Open.

Vi har lovat från starten att vara ansvariga, betänkande och transparenta med vår beslutsprocess. Vi har gjort allt vi kunnat för att skapa en säker miljö för våra spelare för att kunna fortsätta eventet över helgen, och vi strävar efter att ge våra fans en välbehövlig paus från världens tuffa klimat. Men i nuläget – samtidigt som läget förändras hastigt – är det rätta beslutet för våra spelare och fans att pausa.”


Beslutet kommer efter att man i går, 17.00 svensk tid, meddelat att tävlingen skulle spelas. Detta skulle då ske utan publik. Men under eftermiddagen amerikansk beslut tänkte man alltså om och ändrade beslutet till att ingen skulle få vara där över huvud taget.

Även LPGA Tour har beslutat att flytta fram kommande veckors tävlingar.


Text: Jesper Johansson • 2020-03-13
TournyttCoronavirusetPGA TourPlayers ChampionshipTournytt