ANA Inspiration kommer inte att spelas i april. Men LPGA jobbar hårt för att majorn ska avgöras i år. Foto: Getty images

Coronavirus

Årets första major inställd

LPGA Tour kommer inte att anordna några tävlingar de kommande veckorna.

Text: Jesper Johansson • 2020-03-13

LPGA Tour ställer in kommande tre tävlingar, vilket innebär att årets första major inte blir ANA Inspiration. Anledningen är Covid-19-hotet världen över.

Touren meddelade att Volvik Founders Cup, Kia Classic och ANA Inspiration inte kommer att spela som de är schemalagda. Istället är målsättningen att tävlingarna ska spelas senare i år.
– Det här är en tuff situation när vi navigerar oss framåt i dessa osäkra tider, vi uppskattar all support från de involverade inom LPGA. Jag är helt inställd på att vi kan flytta de här viktiga tävlingarna på vårt 2020-schema, framför allt vår första major, säger Mike Whan, LPGA Tour-chef, i ett pressmeddenande.

Just ANA Inspiration kunder inte genomföras då Kalifornien gett direktiv att inga folksamlingar får överskrida 250 personer. Det beslutet tog i onsdags.
– Våra tankar är med de som är drabbade över hela världen av det här viruset. På det här sättet håller vi alla inom LPGA-familjen säkra och att alla som följer oss är i säkerhet är vår högsta prioritet, säger Whan.

Symetra Tours kommande två tävlingar är också inställda på grund av coronaviruset.

LÄS MER: PGA Tour ställer in tävlingar


Text: Jesper Johansson • 2020-03-13
TournyttANA InspirationLPGA TourTournytt
Scroll to Top