Singles Matches – 2014 Ryder Cup

Ryder Cup-laget stärks av nya regler

Europatourens nya VD Keith Pelley är mån om att de allra bästa europeiska spelarna ska kunna ta en plats i Ryder Cup-laget. Därför är han beredd att ta till drastiska förändringar för att så ska bli fallet.  Som reglerna är nu krävs det att man under en säsong gör minst 13 tävlingar på Europatouren för

Text: Daniel Eriksson • 2015-11-14 Uppdaterad 2015-11-14
Ryder Cup-laget stärks av nya regler

Europatourens nya VD Keith Pelley är mån om att de allra bästa europeiska spelarna ska kunna ta en plats i Ryder Cup-laget. Därför är han beredd att ta till drastiska förändringar för att så ska bli fallet. 

Som reglerna är nu krävs det att man under en säsong gör minst 13 tävlingar på Europatouren för att man ska få behålla sitt medlemskap. Och därmed kunna bli vald av Ryder Cup-kaptenen Darren Clarke till nästa års drabbning på Hazeltine National Golf Club. Det har skapat problem för flera av de europeiska spelarna som vanligtvis håller till på andra sidan Atlanten. 

En pånyttfödd Paul Casey gick nyligen ut och beklagade sig över situationen och bad Pelley titta över regelverket med förhoppningen att kravet på antalet tävlingar skulle sänkas till åtminstone elva.

Men enligt Telegraph så är den nya VD:n beredd att sänka taket till fem tävlingar, något som hade varit otroligt uppskattat bland spelarna. 

– Jag älskar verkligen Europatouren och jag skulle verkligen vilja vara en del av den framöver. Men då krävs det förändringar, för som reglerna är nu vet jag inte om jag någonsin kommer kunna bli medlem där igen. Att jag spelar bättre nu igen beror till stor del att jag dragit ner på resandet som tog enormt mycket tid förut. Tid som jag nu kan lägga på träning istället, vilket har gett resultat, säger Paul Casey i en intervju till golf.com.

För att känna Ryder Cup-pulsen bjuder vi på tio oförglömliga ögonblick i tävlingens historia. Njut!

"En gång som kapten räcker"


Jänkare hjälper Poults till Ryder Cup?


Tigers udda telefonsamtal


Text: Daniel Eriksson • 2015-11-14
BloggHenrik StensonIan PoulterJustin RoseRory McIlroyTournytt
Rulla till toppen