Kävlinge GK har tillsammans med sina företagspartners satt klubbens kock i arbete. Luncher ska nämligen skänkas till IVA-avdelningen på sjukhuset i Lund. Foto: Klubben / Peter Cordén

Golfsverige

Klubben ger luncher till IVA

Hur gör man som golfklubb om man vill göra livet enklare för de arbetande inom vården? Kävlinge GK kom på en smart lösning där alla vinner.

Text: Jesper Johansson • 2021-02-16 Uppdaterad 2021-02-16

Ingen yrkeskår har väl varit mer pressad sedan pandemins intåg än sjukvården? Och vad kan man göra för att ge tillbaka, för att göra livet lite enklare för de hjältar som arbetar med att hela och läka de sjuka?

Just detta satt Kävlinge GK:s klubbchef Tobias Klöfver och funderade på under ett marknadsmöte. Det var då de kom fram till den smarta lösningen. Kävlinge GK ringde helt enkelt upp klubbens företagspartners och frågade om de ville sponsra vården genom att köpa luncher som levereras till IVA-avdelningen i Lund. Gensvaret var överväldigande och nu siktar man på att servera de första måltiderna redan i mitten av mars.
– Företagen lägger in pengarna i en pott som vi sedan köper luncher av hos kocken här på klubben. Det ger honom en bra start på året samtidigt som vi hjälper sjukvården, säger Klöfver.
– Om vi kan göra det här till en yrkeskår som verkligen kan behöva hjälp, ja då borde alla klubbar kunna göra det.

Gensvaret hos klubbens företagspartners var överväldigande och förhoppningen är att man som golfklubb ska kunna fortsätta bidra under året. På måltiderna kommer ett meddelande att skickas till personalen med företagens och klubbens stora tacksamhet.
– Och om maten smakar bra får de gärna komma till klubben i sommar och äta, säger Klöfver.

Kävlinge GK kommer från ett fint golfår och närmar sig säsongen med flera förbättringar av sin anläggning. En ny damm för vattenreserver, uppfräschade och nybyggda tees. Greenbunkrar och nya drag av vatten ska göra upplevelsen bättre för klubbens gäster och medlemmar. Samtidigt vill man alltså ge till vården genom att servera gratisluncher till IVA.
Snön ligger fortfarande över Skånebanan som har några veckor kvar till säsongstart. Men det är full fart på klubben som genom Tobias Klöfver vill skicka med en uppmaning till andra klubbar runtom i Sverige.
– Om vi kan ge tillbaka till vården kan andra klubbar också göra det. Det här är en ”win-win” åt alla håll och kanter, säger han till Svensk Golf.


Text: Jesper Johansson • 2021-02-16
Banor och resorGolfsverigeKävlinge GKSvenska golfbanor
Rulla till toppen